بورانی اسفناج: یک میان وعده ایرانی خوشمزه و مغذی
بورانی اسفناج، یک میان وعده ایرانی با ترکیب ماست و اسفناج است که به صورت پخته یا خام تهیه میشود. این خوراک خوشمزه برای کاهش حرارت بدن مفید است اما به دلیل اگزالات موجود در اسفناج، منبع خوبی برای آهن و کلسیم نیست و بهتر است به عنوان میان وعده مصرف شود.
در بورانی، ماست به صورت چکیده یا نیمچکیده به روی سبزیجات خام یا پخته ریخته میشود. متداولترین نوع بورانی، ماست و خیار است، هرچند که به آن تاکنون بورانی گفته نشده است. در کتب قدیم آشپزی از هفت بشقاب بورانی نام برده شده است که شامل بورانی اسفناج، بادمجان، کدو، چغندر، کنگر، لوبیا سبز و قارچ میباشد. در تهیه انواع بورانی میتوان از سیر و فلفل تازه ساب هم استفاده کرد.