طب سنتی توصیه می کند:
بی بهانه ورزش کنید
دکترسید حامد موسوی اصیل مسئول فنی سلامتکده بهشت دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران در مطلبی علمی به اهمیت ورزش در سلامت از دیدگاه طب ایرانی پرداخت.
به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر سید حامد موسوی اصیل پزشک، متخصص طب ایرانی و مسئول فنی سلامتکده بهشت در مطلبی علمی در خصوص اهمیت ورزش در سلامت از دیدگاه طب ایرانی آورده است:
تحرک و ورزش یکی اصول ششگانه حفظ سلامتی در طب سنتی ایرانیان محسوب می شود. ورزش از دیدگاه این مکتب با بهبود خونرسانی موجب دفع بهینه مواد دفعی بدن از طریق تعریق ، افزایش سوخت و ساز چربی ها و مواد رسوبی و بلغمی بدن می شود و همچنین با تقویت عضلاتی که مفاصل را مورد حمایت قرارمی دهند موجب محافظت از مفاصل و ستون فقرات در طولانی مدت خواهد شد. متاسفانه امروزه بعلت زندگی شهری و استفاده از وسایل نقلیه شخصی تحرک بسیار کاهش یافته است که بایستی همه اعضای خانواده متناسب با شرایط جسمی و سنی این برنامه تحرک را بصورت روزانه و منظم قرار دهند . کودکان و نوجوانان با بازی ورزشی گروهی منظم بخصوص خانوادگی یا بادوستان هم سن وسال می تواند با افزایش شور و نشاط، سطح مناسبی از تحرک رابه آنان برساند. این اصل مهم سلامتی برای بالغین و پدر و مادر ها نبایستی فقط به خاطر عدم فرصت کافی و یا دلایل ذیل مورد فراموشی قرار گیرد. توصیه می کنیم به افراد شاغل ، مسیر رفت و برگشت خود را با وسایل حمل و نقل همگانی طوری انتخاب کنند که حدود 20 دقیقه تا یک ساعت را پیاده روی کنند تا به محل کار یا منزل خود حاضر شوند.بهانه بعدی برای ورزش نکردن بخصوص بالغین بیماریهای مفاصل و ستون فقرات هست که برخلاف این عقیده بایستی گفت که برای این مشکلات هم ورزشهای خاص که طبق نظر متخصصین مربوطه می توانند حتی در خانه به تقویت عضلات خود بپردازند. بهانه دیگر برای عدم تحرک مشکلات تنفسی و قلبی و آلودگی هواست که ورزش در خانه زیر نظر پزشک مرتبط قابل انجام هست و مساله دیگرنیز لاغری مفرط و ضعف بدن هست که معمولا برخی از ورزش پرهیز می شود درصورتی که ورزش بعد از هضم غذا مناسب و سالم اتفاقا می تواند در بهبود و تناسب اندام و تقویت حرارت غریزی کمک به سزایی به این افراد کند در نتیجه می توان گفت ورزش و تحرک برای اعضای مختلف خانواده مفید است هرچند نوع و روش آن ممکن است متفاوت باشد.