حلوای هویج: میان وعدهای ارزشمند برای تقویت باروری
دکتر عیسی خانی، پزشک و دانشجوی دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران، در خصوص حلوای هویج روش پخت و فواید آن در یک مصاحبه متنی صحبت کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر عیسی خانی، پزشک و دانشجوی دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران، در خصوص حلوای هویج روش پخت و فواید آن آن گفت:
حلوای هویج یکی از میان وعده های خوشمزه و محبوب ایرانی است که از هویج تازه تهیه می شود. این حلوا علاوه بر طعم لذیذ و بی نظیر خواص بسیاری نیز دارد. در منابع طب ایرانی هویج طبیعتی گرم و تر دارد و خونساز خوبی است. ملین طبع و مقوی عمومی بدن، مقوی رحم و قوای جنسی است. مصرف روزانه هویج می تواند به بهبود سلامت تخمدان ها و افزایش شانس باروری کمک کند.
مواد لازم برای تهیه حلوای هویج (6-8 نفر):
هویج یا زردک 3 کیلوگرم
آرد یک پیمانه
روغن به مقدار لازم (کره یا روغن حیوانی طعم مطبوعی به حلوا می دهد)
شکر یا عسل دو پیمانه (با توجه به اینکه هویج شیرین است، میزان شیرین کننده ها را می توان کاهش داد)
زعفران و گلاب به میزان دلخواه
توضیح: در برخی دستورات غذایی، برای یک کیلو هویج، نیم پیمانه شکر و یک پیمانه آرد توصیه شده است. در دستور حاضر نسبت هویج به آرد زیادتر است. بنابراین علاوه بر طعم مطبوع تر، می توان از هویج بهره بیشتری دریافت کرد.
روش تهیه:
در ابتدا هویج را به قطعات کوچک، خرد کرده و با مقداری آب روی حرارت متوسط گذاشته تا بپزد، سپس شکر را به آن اضافه کرده تا کاملاً جذب هویج شود. بعد از خنک شدن، هویج پخته شده را که هنوز حدود یک لیوان آب دارد، با مخلوط کن خوب زده تا کاملاً له شده و به شکل پوره در آید. آرد را روی حرارت ملایم خوب تفت داده تا بو بگیرد و رنگش تیره شود، سپس آنقدری روغن به آن اضافه می کنید تا خمیری شود بعد هویج میکس شده را کم کم به آن اضافه کرده و مرتب هم زده تا ته نگیرد و زعفران حل شده و گلاب را هم اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آنجا که قوام مورد نظر به دست آید. در نهایت حلوا را در ظرف مورد نظرتان چیده و روی آن را با خلال پسته یا بادام و یا پودر نارگیل تزیین کنید.
این حلوا مقوی معده و قوه هاضمه، مقوی کبد و چشم، تقویت کننده کلیه قوای بدنی، ادرارآور و کمک کننده به خروج سنگ کلیه و مثانه و تقویت کننده رحم و نیروی جنسی بوده و به باروری کمک می کند. استفاده از آن در برنامه غذایی زنان و مردان نابارور و افرادی که ضعف قوای جنسی دارند، به عنوان میان وعده ای سالم و مغذی توصیه می شود.
البته نباید فراموش کرد که مصرف هر روزه و بیش از حد مواد غذایی شیرین، از جمله این حلوا در بانوان با اضافه وزن و تخمدان تنبل و پر از کیست توصیه نمی شود.
تهیه و تنظیم:
دکتر مرضیه عیسی خانی
پزشک و دانشجوی دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی
دکتر مریم تقوی شیرازی
پزشک و متخصص طب سنتی ایرانی
منابع
- تغذیه در طب ایرانی، اسلامی؛ دکتر غلامرضا کردافشاری، دکتر حوریه محمدی کناری. 1393
- مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز؛ نجف دریابندری. 1403
- مخزن الادویه، محمد حسین عقیلی علوی خراسانی. 1396
کامنت