فعالیت های دانشکده طب ایرانی و موسسه مطالعات تاریخ پزشکی، طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی ایران در راستای سلامت بانوان، خانواده و جوانی جمعیت (1402-1380):

 

سلامت بانوان به دلیل ویژگی‌های بیولوژیکی و گذراندن دوره های فیزیولوزیکی مختلف مانند بلوغ، قاعدگی، بارداری، زایمان و یائسگی و همچنین نقش محوری آن ها در سلامت خانواده و جامعه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. زنان به دلایل مختلف آسیب پذیرتر از مردان هستند و سلامت آنان  تحت تأثیر عوامل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی می تواند به مخاطره بیفند.

در سیاست گذاری و برنامه ریزی نظام سلامت، توجه به نیازهای بهداشتی و درمانی زنان ایرانی و ایجاد تسهیلات برای دستیابی به امکانات مناسب، بسیار حائز اهمیت است. بنابراین حمایت معنوی و روانی همراه با ارائه مستمر مراقبت های بهداشتی و خدمات تشخیصی و درمانی پزشکی به زنان یک ضرورت است. 

جامعه جهانی، امروزه با اقبال روز افزون به کارگیری شیوه های درمانی طب مکمل/جایگزین در پیشگیری و درمان بیماری ها برخوردار است. طب سنتی ایرانی که به عنوان طب ایرانی Persian Medicine در جامعه جهانی شناخته شده است، یک مکتب کهن درمانی است که با استفاده از تدابیر ساده و کاربردی می تواند در حفظ سلامتی و درمان بیماری های همه اقشار جامعه بویژه بانوان نقش پرقدرتی داشته باشد.

طبق اسناد بالادستی از جمله سیاست های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری و سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی، بر توسعه روش‌مند و منطقی این دانش پزشکی تاکید شده است. همچنین در برنامه ششم توسعه کشور "ادغام خدمات تأیید شده طب سنتی ایرانی اسلامی در نظام سلامت و همچنین ساماندهی ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی این حوزه" به تصویب رسیده است.

در این راستا دانشکده طب ایرانی و موسسه مطالعات تاریخ پزشکی، طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی ایران مفتخر است که به عنوان "اولین خاستگاه رسمی و قانونی طراحی، ساماندهی، تامین منابع علمی، آموزشی و پژوهشی طب ایرانی کشور" از سال 1380 تاکنون در محورهای مختلف پژوهشی، آموزشی و درمانی برای ارتقاء سلامت جسمی و روحی بانوان، کاهش ناباروری و حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ارائه خدمت می کند.

Template settings