• 1403/03/26 - 06:33
  • - تعداد بازدید: 105
  • - تعداد بازدید کنندگان: 96
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران توصیه کرد:

فواید اسفناج در تابستان/ شیوه مصرف صحیح این سبزی پرخاصیت

334619.mp3 فواید اسفناج در تابستان/ شیوه مصرف صحیح این سبزی پرخاصیت
به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی، دکتر مریم تقوی، پزشک متخصص طب ایرانی و عضو هیئت علمی این دانشکده، در خصوص فواید و نکات مهم مصرف اسفناج در فصل گرما توضیحاتی ارائه دادند. دکتر تقوی با اشاره به منشا ایرانی اسفناج و کاربردهای آن در سفره غذایی، به اهمیت انتخاب و شستشوی صحیح این سبزی پرداختند.
 
وی تأکید کرد: "اسفناج، به‌عنوان یکی از سبزیجات با طبع خنک، مناسب برای مصرف در فصل گرما است. در انتخاب اسفناج باید به تازگی، جوان بودن و کوتاه بودن ساقه‌های آن دقت کرد. شستشوی صحیح سبزیجات، به‌ویژه اسفناج، ضروری است. ابتدا باید سبزی را در آب گذاشت تا گل و لای آن جدا شود، سپس با مایع ظرفشویی و محلول ضدعفونی‌کننده شسته شود."
 
دکتر تقوی به ارزش غذایی بالای اسفناج اشاره کردند و افزودند: "اسفناج منبع غنی از مواد معدنی، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها است که در جلوگیری از پیری، کاهش عملکرد سلول‌های مغزی و محافظت از سلول‌های بدن در برابر بدخیمی نقش دارد. همچنین، این سبزی می‌تواند به تنظیم قند و چربی خون کمک کند."
 
با این حال، وی به نکاتی در خصوص مصرف اسفناج نیز اشاره کرد: "نیترات بالای اسفناج می‌تواند مشکل‌ساز باشد، بنابراین مصرف زیاد آن توصیه نمی‌شود. همچنین، اگزالات موجود در اسفناج می‌تواند جذب کلسیم و آهن را کاهش دهد، لذا بهتر است اسفناج با لبنیات مصرف نشود. افرادی که مشکلات تیروئید، اسید اوریک بالا و سنگ کلیه دارند، باید مصرف اسفناج را محدود کنند."
 
دکتر تقوی همچنین به نکات مهمی در مورد مصرف اسفناج تازه اشاره کردند: "اسفناج تازه منبع خوبی برای ویتامین C است و نسبت به سایر سبزیجات کمتر نفخ ایجاد می‌کند. این سبزی دارای مزاج سرد و تر است و می‌تواند در کاهش حرارت بدن، عطش و التهابات پوستی مفید باشد. اسفناج غنی از ویتامین K است و افرادی که از ضدانعقادها استفاده می‌کنند باید در مصرف آن احتیاط کنند."
 
ایشان در پایان خاطرنشان کردند: "اسفناج دوباره گرم‌شده یا فریز شده، سرطان‌زا نیست، اما آنتی‌اکسیدان‌های آن کاهش می‌یابد که می‌توان با افزودن کمی لیموترش تازه یا فلفل دلمه‌ای این کاهش را جبران کرد."
 
 
 
 منابع:
1. Jiraungkoorskul W. (2016). Review of Neuro-nutrition Used as Anti-Alzheimer Plant, Spinach, Spinacia oleracea. Pharmacogn Rev, 10(20), 105-108.
2. Gutierrez RMP, Velazquez EG, Carrera SPP. (2019). Spinacia oleracea Linn Considered as One of the Most Perfect Foods: A Pharmacological and Phytochemical Review. Mini Rev Med Chem, 19(20), 1666-1680.
3. مخزن الادویه عقیلی خراسانی
4. Healthline
  • گروه اخبار : اخبار تندرستی طب ایرانی و مکمل
  • کد خبر : 334619
:
کلیدواژه ها
هدیه محمدی
خبرنگار

هدیه محمدی

Template settings