• 1398/01/26 - 05:59
  • - تعداد بازدید: 732
  • - تعداد بازدید کنندگان: 731
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

علل سوزش معده/ همراه غذا چه بخوريم؟

به گزارش روابط عمومي دانشکده طب ايراني؛ دکتر الهام اختري متخصص طب ايراني و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، علل سوزش سردل (معده) را بيان کرد. در ادامه اين گفتگو را ميخوانيد.

311756.mp3 علل سوزش معده/ همراه غذا چه بخوريم؟
به گزارش روابط عمومي دانشکده طب ايراني؛ دکتر الهام اختري متخصص طب ايراني و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، علل سوزش سردل (معده) را بيان کرد. در ادامه اين گفتگو را ميخوانيد.
الهام اختري متخصص طب سنتي و استاديار علوم پزشکي ايران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلينيک گروه علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علل سوزش سر‌ دل (معده) اظهار کرد: افرادي که بر اثر رژيم غذايي نادرست يا عوامل ژنتيکي معده آنها، اسيد بيش از حد ترشح مي‌کند، به مرور زمان با شل شدن دريچه بين مري و معده‌شان به سوزش سردل دچار مي‌شوند.وي بيان کرد: افراد پس از هفت سال نخست زندگي، بايد اصول تغذيه‌اي را به درستي رعايت و از درهم‌خوري و پرخوري پرهيز کنند، از جمله اصول تغذيه‌اي صحيح مي‌توان به آهسته غذا خوردن و خوب جويدن غذا اشاره کرد، اگر ما هر لقمه از غذا را حدود ?? تا ?? بار بجويم، بزاق دهان به اندازه کافي ترشح مي‌شود، بزاق دهان حاوي آنزيم‌هايي است که به هضم بهتر غذا و تسهيل کار معده کمک مي‌کند، خوب جويدن غذا علاوه بر کمک به هضم بهتر غذا از نوشيدن مايعات مانند آب همراه غذا و پرخوري افراد جلوگيري مي‌کند، زيرا خوب جويدن غذا نقشي موثر در انتقال سريع پيام احساس سيري به مغز دارد.
چه مواد غذايي را همراه غذاي اصلي مصرف نکنيم؟
اين متخصص طب سنتي افزود: افراد به ويژه اشخاصي که دريچه اسفنکتر بين مري و معده آنها به طور ارثي ضعيف است، بايد از مصرف برخي مواد غذايي همراه غذاي اصلي پرهيز کنند، دوغ، نوشيدني سنتي و سرشار از کلسيم است، ولي از آنجايي که کلسيم در جذب آهن اختلال ايجاد مي‌کند، ما نبايد اين نوشيدني را همراه غذا بنوشيم، نوشيدن انواع نوشابه‌ها، دلستر‌ها و آب خيلي سرد همراه غذا ممنوع است، زيرا نوشيدن اين مايعات همراه غذا، هضم آن را مشکل مي‌کند.
اختري تأکيد کرد: مصرف سالاد حاوي خيار و گوجه فرنگي خام همراه غذا مجاز نيست، بنابراين افراد تنها مي‌توانند سالاد کاهو را به همراه انواع جوانه‌ها، کلم بروکلي، هويج رنده شده، روغن زيتون و آب ليموترش تازه، بدون خيار و گوجه فرنگي خام در کنار غذاي اصلي ميل کنند.



وي با اشاره به پرهيز از مصرف روزانه ترشي همراه غذاي اصلي تصريح کرد: استفاده روزانه از ترشي همراه غذاي اصلي در ايجاد التهابات دستگاه گوارش و ضعيف شدن دريچه بين مري و معده موثر است، افراد همچنين بايد از مصرف ماست همراه غذا خودداري کنند.


علل سوزش معده/ همراه غذا چه بخوريم؟


وي گفت: افراد همراه غذاي اصلي مي‌توانند از سبزي‌هايي مانند ريحان، جعفري و ترخون استفاده کنند، مصرف ? تا هفت عدد زيتون شکسته هم همراه غذاي اصلي پيشنهاد مي‌شود، خوردن برخي سبزي‌ها همراه غذا علاوه بر اينکه دهان را خوشبو مي‌کند، تأثيري چشمگير در هضم بهتر غذا دارد.
اختري يادآوري کرد: برخي غذا‌ها در تشديد التهابات گوارشي نقش موثر دارند که از جمله اين مواد غذايي مي‌توان به ماکاروني، لازانيا، نودل، پنه، آش رشته، سالاد اولويه، غذا‌هاي سوخاري شده مانند مرغ سوخاري اشاره کرد، بنابراين افرادي که دچار التهابات گوارشي هستند بايد از مصرف اين غذا‌ها تا حد امکان خودداري و غذا‌هاي ساده و سالم را با نظر پزشک معالجشان بيشتر استفاده کنند.
کد خبر: ???????

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 311756
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings