• 1400/07/07 - 04:49
  • - تعداد بازدید: 716
  • - تعداد بازدید کنندگان: 715
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

طب ايراني در کنار طب رايج براي درمان بيماري هاي قلبي ناشي از کوييد

311972.mp3 طب ايراني در کنار طب رايج براي درمان بيماري هاي قلبي ناشي از کوييد
طب ايراني در کنار طب رايج براي درمان بيماري هاي قلبي ناشي از کوييد
 


طب ايراني در کنار درمان هاي طب رايج در کاهش شدت بيماري، کند نمودن روند تکثير ويروس کرونا و کاهش عوارض قلبي آن در بدن موثر است.

به گزارش روابط عمومي دانشکده طب ايراني دکتر روشنک قدس متخصص طب ايراني و دانشيار دانشگاه علوم پزشکي ايران به مناسبت روز جهاني قلب اظهار داشت: SARS-CoV-? ، عامل همه گيري COVID-?? ، مراقبت هاي قلبي عروقي را به طور قابل توجهي تحت تأثير قرار داده است. بيماراني که از قبل مبتلا به بيماري هاي قلبي عروقي بوده اند اکنون در معرض خطر مرگ و مير بيشتر هستند.

وي در ادامه عنوان کرد: اين ويروس ممکن است با سندرم هاي باليني آسيب حاد ميوکارد، ميوکارديت، آريتمي (عموما تاکي کاردي و درصدي از موارد براديکاردي)، سندرم حاد کرونر، نارسايي قلبي (عموما به صورت سوء عملکرد سيستولي بطن چپ و افزايش سايز آن و کاهش برون ده قلبي، نارسايي حاد بطن چپ و شوک کارديوژنيک)، انفارکت قلبي و حوادث ترومبوآمبوليک به دليل تغيير وضعيت انعقادي خون و آزاد شدن فاکتورهاي التهابي در خون، به طور مستقيم و غير مستقيم قلب را تحت تأثير قرار دهد.

اين عضو هيئت علمي در مورد تحقيقات انجام شده درزمينه درمان هاي ضد انعقادي بيان کرد: يک کارآزمايي بزرگ به نام مطالعه اکتيو (Accelerating COVID-?? Therapeutic Interventions and Vaccines)با هدف کاهش حوادث ترومبوتيک پس از ترخيص از بيمارستان آغاز شده است، که توصيه مي نمايد درمان ضد انعقادي حتي پيش از بروز شواهد کارديووسکولار در بيمار کوويد آغاز شود.

وي گفت :گرچه هنوز زود هست که در خصوص عوارض طولاني مدت قلبي کرونا با اطمينان صحبت کنيم اما شواهد نشان داده حتي پس از سه ماه از بهبودي و منفي شدن تست کرونا، احتمال بروز عوارض قلبي وجود دارد. يک دوره التهاب حاد سيستميک ممکن است به ناپايداري پلاک کمک کرده و در نتيجه باعث تسريع بروز سندرم حاد کرونر در بيماران مبتلا به بيماري مزمن عروق کرونر شود. لذا بيماران بايد در صورت بروز کوچکترين علايم به اورژانس مراجعه و تحت بررسي قرار گيرند. گرچه متاسفانه به دليل ترس از ابتلا به کرونا، درصد زيادي از افراد علايم قلبي را جدي نگرفته و به بيمارستان مراجعه نمي کنند. متاسفانه اين امر سبب شده که آمار مرگ و مير خارج بيمارستاني ناشي از درگيري قلبي کرونا افزايش يابد.

دکتر قدس در راستاي اهميت طب ايراني در درمان بيماري هاي قلبي افزود: طب ايراني بر مبناي مزاج سنجي فرد و بيماري و گياه، مهندسي و پايه ريزي شده است در نتيجه منطقي به نظر مي رسد استفاده از پتانسبل جامع بودن آن در کنار درمانهاي نگهدارنده طب رايج به احتمال زياد بتواند در کاهش شدت بيماري و کند نمودن روند تکثير ويروس کرونا و کاهش عوارض قلبي آن در بدن کمک نمايد.
وي با بيان اينکه آنچه اهميت توجه و پرداختن به اين ميراث طبي را دوچندان مي کند پي بردن به درگيري قلب بدون استفاده از ابزارهاي تشخيصي پيشرفته امروزي توسط حکما در همه گيري هاي مشابه در طول تاريخ و تاکيد اکثريت آنها  بر استفاده از داروهاي گياهي مقوي قلب و مفرحات در هنگام بروز بيماري هاي همه گير مي باشد. حکيم ارزاني در کتاب ارزشمند فصول الاعراض مي نويسد: «پوشيده نماند که اهمّ مهمات در حماي وبايي (تب ناشي از ابتلا به بيماري همه گير)، تقويت قلب و مغز است و رفع عفونت. و از آن که عفونت در جسم کثير الرطوبت (معمولا افراد چاق را شامل مي شود) زود اثر کند، واجب است که از اغذيه رطبه و هواي رطوبت ناک (مثلا مناطق مرطوب و شرجي کنار دريا) حذر کنند.

اين دانشيار دانشگاه علوم پزشکي ايران در مورد  داروهاي  گياهي مقوي قلب گفت: گلاب و نسترن عموما داراي اثر اينوتروپ مثبت يا تقويت کننده قدرت پمپاژ قلب هستند و لذا مي توانند تا حدود زيادي عارضه آريتمي و نارسايي قلبي ناشي از کرونا را کنترل و کاهش دهند. نقره نيز به عنوان يک داروي معدني مقوي قلب مي تواند به دليل اثرات آنتي وايرال هم در درمان کرونا و هم در پيشگيري و درمان ميوکارديت ويروسي نقش ايفا نمايد.
وي ادامه داد: با توجه به افزايش انعقادپذيري عروق در اين بيماري،  مي توان از داروهاي گياهي رقيق کننده خون نظير بابونه، زنجبيل (در موارد بدون تب)، آويشن به تنهايي يا همراه با عناب، بذر کتان (مانع از تجمع پلاکت ها)، دارچين يا زنيان و ... بر حسب وضعيت بيمار، مزاج وي و مرحله بيماري استفاده کرد. تمام اين موارد به عنوان «مرقق دم» يا «رقيق کننده خون» از ديرباز براي حکماي طب ايراني شناخته شده بوده اند و اثرات رقيق کنندگي خون تعداد زيادي از آنها در تحقيقات اخير نيز به اثبات رسيده است.

دکتر قدس درپايان افزود: شعار امسال روز جهاني قلب “Use Heart to Connect” هست. هدف از اين شعار پيدا کردن راههاي مختلف نظير استفاده از دانش و آگاهي، مهرباني و شفقت و قدرت اثرگذاري خود و نيز استفاده از روش هاي خلاقانه نظير استفاده از تکنولوژي ديجيتال براي توجه بيشتر افراد به سلامت قلب خودشان و افراد پيرامونشان به ويژه در جوامع کمتر برخوردار هست. با توجه به پاندمي کوويد و اثرات جبران ناپذير آن بر سيستم قلبي –عروقي در واقع با اين شعار از همه جهانيان درخواست شده که بيشتر به سلامت قلب خود و اطرافيانشان توجه کنند. چيزي که سالها پيش حکماي طب ايراني در زمان وقوع بيماري هاي همه گير بر آن تاکيد داشته اند.اميدوارم با اهميت دادن به ميراث طبي کهن ايران زمين و توصيه هاي ساده اما کاربردي و کم خطر ان جامعه اي سالم تر و پوياتر داشته باشيم.
 
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 311972
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings