• 1402/10/02 - 08:32
  • - تعداد بازدید: 176
  • - تعداد بازدید کنندگان: 173
  • زمان مطالعه: 8 دقیقه
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در مراسم نکوداشت چهره ماندگار داروسازی کشور:

دکتر عباس شفیعی نمونه یک انسان کامل بود

320891.mp3 دکتر عباس شفیعی نمونه یک انسان کامل بود

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، هفتمین مراسم یادبود استاد فقید دکتر عباس شفیعی با حضور جمعی از دوستان، همکاران و خانواده ایشان که در فرهنگستان علوم پزشکی گردهم آمدند و یاد و خاطره چهره ماندگار عرصه داروسازی کشور را گرامی داشتند، پنجشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۲ برگزار شد.

بر اساس این گزارش، در آئین نکوداشت استاد فقید دکتر شفیعی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی، با گرامیداشت یاد و خاطره ایشان گفت: دکتر شفیعی نمونه کامل یک انسان بود که در علم ، عمل و تدین الگو بود و در سطح منطقه و کشور بسیار خوش درخشید. دکتر مرندی افزود: الگو بودن لطف و لیاقت الهی را می‌خواهد که خداوند این شایستگی را به ایشان بخشیده بود و ما نیز باید همواره تلاش کنیم تا بتوانیم از آنچه که هستیم بهتر باشیم. وی خاطرنشان کرد: استاد شفیعی چهره ماندگار علم داروسازی بود که خدمات بی شائبه‌ای به مردم کشور ارائه کرد. رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ادامه داد: دکتر شفیعی در کنکور رتبه سوم را کسب کرد و در دوران دانشکده همواره شاگرد ممتاز بود و این نشان از تلاش و پشتکار این استاد برجسته داروسازی بود. دکتر مرندی به سخنی از ایشان اشاره کرد که در پاسخ به پرسشی در باره صفات استاد گفته بود: استاد کسی است که علم و انسانیت بیاموزد و محقق و متدین باشد. رئیس فرهنگستان علوم پزشکی به دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: در زمان بمباران شیمیایی، دکتر شفیعی نقش بسیار مهمی در شناسایی ترکیبات مواد شیمیایی و خنثی سازی و محافظت از رزمندگان ایفا کرد. در این مراسم دکتر مرندی با اشاره به زندگی پرثمر استاد مرحوم دکتر حسین میرشمسی پدر واکسن سازی ایران وعضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی که سالگرد ایشان نیز مصادف با مراسم نکوداشت دکتر شفیعی بود، گفت: دکتر شفیعی و دکتر میرشمسی هر دو از اعضای پیوسته فرهنگستان بودند که خدمات ارزنده‌ای به مملکت ارائه کردند و فرهنگستان به چنین اساتیدی افتخار می‌کند.

در ادامه این مراسم دکتر محمدعلی محققی معاون علمی فرهنگستان گفت: سنت برگزاری مراسم‌ بزرگداشت اساتید برجسته پزشکی فرهنگستان بسیار باارزش است که در این مراسم‌ها، یاد خدمت‌گذاران و بزرگان عرصه‌های علم و اخلاق و معنویت گرامی داشته می‌شود و حاصل این نکوداشت‌ها به‌صورت مجموعه‌های باارزشی منتشر خواهد شد. دکتر محققی گفت: یکی از ویژگی‌های با ارزش ایشان، تواضع بی‌نظیرشان بود. معاون علمی فرهنگستان ادامه داد: کتابی در فرهنگستان نگاشته شده که ویژگی‌های اخلاقی ، معنوی و شخصیتی دکتر شفیعی در آن ذکر شده است و این آثار مکتوب از الگو‌های پزشکی می تواند برای نسل‌های آینده و نیز استادان بسیار مفید و موثر باشد. دکتر محققی اذعان داشت: استاد شفیعی تا آخرین لحظات عمر خود در مسیر علم و معنویت و ایمان قدم نهاد و باید چگونگی ظهور و بروز این ویژگی‌ها در ایشان مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد و برای نسل امروز که در بحران معنویت به سر می‌برند ایشان به‌عنوان یک الگوی به تمام معنا معرفی شوند.

در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین محمدحسن ابوترابی فرد امام جمعه موقت تهران و یار دیرینه استاد شفیعی نیز به زوایای اخلاقی استاد اشاره کرد و گفت: با ارزش ترین سرمایه‌های کشور ما استادانی هستند که عمر خود را در عرصه‌های مختلف علم و دانش و مسئولیت پذیری سپری می‌کنند و استاد شفیعی نمونه کامل و به تمام معنای فضائل انسانی و اخلاقی بود. امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: متقی کسانی هستند که یافته‌های علمی را در سلوک عملی آنها می‌توان مشاهده کرد و باورهای آنها؛ مبتنی بر دانش و عقلانیت، مشعل فروزانی است در مسیر حرکت آنها که در مسیر گام خویش با این نور گام بر می‌دارند. باورها و عمل استاد شفیعی، سلوک او در محیط خانواده و در محیط‌های اجتماعی نیز مبتنی بر قول سدید است و قول سدید یعنی یعنی سخن محکم و استوار و صحیح و سخنی که از سویی مطابق با واقع باشد و از سوی دیگر برای خدا و به امر خدا باشد. وی افزود: استاد شفیعی در مسجد بهترین نمازگزار و بهترین موذن بود، در دانشگاه بهترین استاد و در خانه بهترین همسر و بهترین پدر بود چراکه اعمال ایشان مبتنی بر قول سدید بود. حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد ادامه داد: دکتر شفیعی یک معلم به معنای واقعی کلمه بود و این‌گونه استادان محصول مدرسه قرآن و عترت هستند و دانشگاه باید به سمت تربیت نسلی این گونه گام نهد. (روابط عمومی فرهنگستان علوم پزشکی گفتگوی اختصاصی با حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد در باره شخصیت استاد فقید دکتر عباس شفیعی داشته که می‌توانید در بخش تولیدات رسانه‌ای مشاهده فرمایید)

در ادامه این نشست دکتر علی خلج رئیس گروه علوم دارویی فرهنگستان ادامه داد: آشنایی بنده با مرحوم استاد شفیعی از دانشکده داروسازی دانشگاه تهران آغاز شد و در دوره انقلاب فرهنگی من در کنار استاد بودم و همواره ایشان را الگوی خود می‌دانستم. دکتر خلج افزود: از جمله ویژگی‌های یک استاد نمونه، توانمندی‌های‌آموزشی، پژوهشی، نظارت بر ارزیابی دانشجویان، اخلاق خوب، به‌روز بودن و آینده نگر بودن است و استاد شفیعی همه این ویژگی‌ها را داشتند. رئیس گروه علوم دارویی ادامه داد: استاد شفیعی همواره اعتقاد داشت که هر نعمتی که دارد از سوی خداست و اگر خداوند نخواهد او هیچ نیست. وی اظهار داشت: یکی از مشکلات ما در اوایل انقلاب کمبود داروساز بود و استاد در این مسیر نیز همواره برای حل مشکلات پیشگام بودند. 

دکتر محسن امینی رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه تهران در این مراسم به یاد استاد دیرینه خود گفت: زوایای علمی ، اخلاقی استاد آنقدر برجسته است که در وصف ما نمی گنجد. دکتر امینی افزود: استاد شفیعی در حیطه کاری خود ممتاز بود. خدمات بی شائبه وی در هشت سال دفاع مقدس و بمباران شیمیایی و همچنین تحقیقاتی که در زمینه مواد موثره داروهای گیاهی انجام می داد، از جمله کارهای ارزنده او برای پیشرفت کشوربود. رئیس دانشکده داروسازی ادامه داد : فعالیت‌‌های استاد در زمینه‌های مختلف همواره سدشکن و در زمینه ساخت ترکیبات شیمیایی همواره پیش‌قدم بود.

دکتر احمد شفیعی برادر استاد نیز با حضور در مراسم، به خاطره‌ای از مرحوم دکتر شفیعی اشاره کرد و گفت: زمانی که بنده در آمریکا بودم، موقعیت علمی خوبی داشتم تا اینکه عباس(استاد شفیعی) با من تماس گرفت و خواست که به کشور برگردم و به مردم سرزمین خودم خدمت کنم. من نیز حرف او را گوش گردم و به ایران برگشتم. بعد از من دختر و پسرم نیز به کشور بازگشتند و در دانشگاه‌های کشور مشغول تدریس هستند. من افتخار می کنم که امروز در کنار مردم سرزمینم هستم و حرف برادرم را گوش کردم. برادر استاد شفیعی ادامه داد: عباس به من یاد داد که همه‌چیز پول نیست.

در این مراسم دکتر سیدحمید خویی عضو گروه سلامت معنوی فرهنگستان، داروساز، مدرس دانشگاه و پژوهشگر دینی و از دوستان قدیمی استاد شفیعی با اشاره به تعریف انسان کامل گفت: از معجرات خلقت خداوند این است که انسان دو بعد مادی و معنوی دارد و زمانی که روح خدا در انسان دمیده می‌شود، بعد معنوی او شکل می‌گیرد و استاد شفیعی در دوره مرگ انسانیت یک انسان به تمام معنا بود. دکتر خویی ادامه داد: وجود فیزیکی و بیولوژیکی انسان نه تنها شی درخور نیست بلکه اصلا واجد اهمیت نیست و نقطه تحول انسان آنجایی است که سه عامل دین، علم و عقل؛ این وجود اولیه را به وجود ثانویه واشرف مخلوقات تبدیل می‌کند و آنجاست که خداوند، انسان را جانشین خود بر روی زمین معرفی می‌کند و با احترام از انسان یاد می‌شود و تنها مخلوقی که خداوند قبل از آفرینشش پیش‌آگهی داد، انسان بوده است.
وی افزود: انسان معنوی و متعالی ویژگی‌های شاخصی دارد که استاد شفیعی همه را در خود داشت و یک الگوی عینی و عملی از یک انسان بود و انسان کامل انسانی است که خودش را در خودش پیدا می‌کند و ارزش خود را می‌داند و به مقتضای انسانیت عمل می‌کند و دکتر شفیعی اینگونه بود. وی چون انسانیتش را یافته بود هر کاری که از دستش برمی‌آمد برای مردم انجام می‌داد. دکتر خویی خاطرنشان کرد: متاسفانه از ظرفیت‌های الگوسازی در جوامع پزشکی استفاده شایسته نکرده‌ایم و باید در این زمینه بیشتر تلاش کنیم.

گفتنی است این مراسم به همت گروه علوم دارویی و زیرگروه تاریخ و مبانی پزشکی فرهنگستان برگزار شد و جمعی از استادان علاقمند به شخصیت دکتر شفیعی از جمله دکتر محمد صدر و دکتر امیرحسین جمشیدی از دانشگاه علوم پزشکی ایران در کنار دوستان و خانواده استاد شفیعی در روز ۲۳ آذرماه ۱۴۰۲ در سالن مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی حضور یافتند و یاد و خاطره این استاد برجسته علوم دارویی کشورمان را گرامی داشتند.

روحش شاد و یادش گرامی‌باد

 

منبع خبر : فرهنگستان علوم پزشکی

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,اخبار داخلی,اخبار,اخبار,اخبار طب سنتي
  • کد خبر : 320891
:
هدیه محمدی
خبرنگار

هدیه محمدی

تصاویر

Template settings