• 1402/08/28 - 10:20
  • - تعداد بازدید: 107
  • - تعداد بازدید کنندگان: 101
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

حمایت دانشگاه علوم پزشکی ایران از طرح‌های هوش مصنوعی با محوریت سلامت

نشست هم اندیشی کاربرد هوش مصنوعی در گروه‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تمرکز بر حمایت از طرح‌های هوش مصنوعی با محوریت سلامت برگزار شد.

38607.mp3 حمایت دانشگاه علوم پزشکی ایران از طرح‌های هوش مصنوعی با محوریت سلامت

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر عبدالرضا پازوکی رئیس دانشگاه در نشست هم اندیشی کاربرد هوش مصنوعی در گروه‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران که با حضور منتخبین رویداد هوش مصنوعی و سلامت با محوریت دستیار هوشمند خودمراقبتی و اساتید داتشگاه‌های تهران، شریف، علم و صنعت و امیرکبیر برگزار شد، نسبت به حمایت این دانشگاه از طرح‌های ملی سلامت محور هوش مصنوعی تاکید کرد.

 

وی با اشاره به اهداف هفت‌گانه دانشگاه علوم پزشکی ایران در زمینه دانشگاه نسل نو، بین المللی سازی دانشگاه، خلق ثروت، تربیت دانشجوی متعهد متخصص و اهمیت مباحث جمعیتی در حوزه بهداشت ادامه داد: هفتمین هدف این دانشگاه مبحث هوش مصنوعی است که رهبر معظم انقلاب نیز در سال 1400 تاکید داشتند که ایران باید در بین 10 کشور جهان در حوزه هوش مصنوعی قرار گیرد.

 

پازوکی با اشاره به اینکه هم اکنون تمام گروه‌های آموزشی این دانشگاه نماینده‌ای در حوزه هوش مصنوعی دارند، تصریح کرد: باید افزایش پایان‌نامه‌ها در زمینه هوش مصنوعی مورد توجه قرار گرفته و با توجه به نقش تولید داروهای جدید با کمک هوش مصنوعی، باید در این زمینه پیش قدم باشیم تا در آینده مصرف کننده در این حوزه نبوده و بتوانیم در مدت زمان 3 تا 5 سال، دستاوردهای این اقدامات حاصل شود.

 

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایران در کنار معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری از طرح‌های ملی حمایت خواهد کرد. همچنین طرح‌های ملی هوش مصنوعی در حوزه سلامت پتانسیل خوبی برای گرفتن گرنت‌های پژوهشی بین‌المللی دارد. بنابراین با توجه به 96 گروه آموزشی در این دانشگاه همکاری با دانشگاه‌های فنی در زمینه هوش مصنوعی برای ایجاد پروژه‌های مشترک در اولویت است.

 

** شناسایی 27 مسئله که باید با هوش مصنوعی کاربردی شود

 

در ادامه این نشست محمدرضا قاسمی دبیر ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند نیز با قدردانی از تلاش‌های مدیران دانشگاه علوم پزشکی ایران در اجرای رویداد هوش مصنوعی و سلامت با محوریت دستیار هوشمند خودمراقبتی عنوان کرد: مرکز ملی فضای مجازی بالغ بر 27 مسئله که باید هوش مصنوعی در آنها کاربردی شود شناسایی کرده است که اولویت نیز با حوزه سلامت بوده است.

 

وی ادامه داد: در این راستا سه رویداد دانشگاهی با محوریت تشخیص مداخلات دارویی، مراقبت دستیار هوشمند خودمراقبتی و کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی با کمک هوش مصنوعی به اجرا درآمد که بیش از 200 ایده در این سه پیش رویداد دانشگاهی ارائه شد که در نهایت دانشگاه علوم پزشکی ایران با سه اثر، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با 4 اثر و دانشگاه علوم پزشکی ایران با 6 اثر منتخبین را برگزیدند.

 

قاسمی افزود: این رویداد یک شروع بود ولی در نوع خود نخستین اقدامی با این وسعت در کشور برای هوش مصنوعی در ایران به اجرا درآمد و بیشترین تاکید نیز بر بحث فراگیری و عمومی سازی در سطح ملی است.

 

** آینده رشته‌های دانشگاهی و پزشکی وابسته به هوش مصنوعی است

 

همچنین در این نشست دکتر خلیل قاسمی معاون آموزشی دانشگاه نیز درخصوص اقدامات دانشگاه در حوزه هوش مصنوعی عنوان کرد: از سال گذشته نامه ای به گروه‌های آموزشی دانشگاه زده شد تا برنامه‌های راهبردی هوش مصنوعی تدوین شود و در این راستا نیز برنامه کلی برای هوش مصنوعی دانشگاه نوشته و با ارائه مصادیق نمونه برای گروه‌های آموزشی ارسال شد.

 

وی با اشاره به اینکه آینده رشته‌های دانشگاهی و پزشکی وابسته به هوش مصنوعی است، عنوان کرد: برای اینکه یک رشته دانشگاهی به صورت زنده به فعالیت خود ادامه دهد باید در زمینه هوش مصنوعی ورود کند و این نشست‌ها نیز در راستای حمایت بیشتر از گروه‌های آموزشی در زمینه هوش مصنوعی است. بنابراین طرح‌های ملی در حوزه هوش مصنوعی در اولویت حمایت خواهد بود.

 

در ادامه این نشست دکتر رضا فلک معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز عنوان کرد: از طرح‌های هوش مصنوعی مرتبط با حوزه سلامت در رویداد هوش مصنوعی و سلامت با محوریت دستیار هوشمند خودمراقبتی حمایت مالی خواهد شد. براین اساس دانشگاه علوم پزشکی ایران از ایده و پروژه‌های این رویداد که ثبت می‌شود در زمینه ثبت اختراعات، حمایت خواهد کرد.

 

** هوش مصنوعی جای انسان را نمی‌گیرد

 

در ادامه این نشست، مسعود اسد پور استادیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران نیز با اشاره به اینکه هوش مصنوعی به مانند کامپیوتر نمی‌تواند جای انسان را بگیرد، عنوان کرد: رتبه ایران در علوم کامپیوتر در مرتبه 18 جهان و در هوش مصنوعی نیز در رتبه 15 جهان است، با این وجود مهمترین نیاز هوش مصنوعی به داده و اطلاعات است که باید در این زمینه اقدام کرد.

 

** تولید تکنولوژی سخت افزاری در هوش مصنوعی در اولویت قرار گیرد

 

در ادامه این نشست، روح‌الله رحمانی از متخصصین هوش مصنوعی و یادگیری ماشین نیز عنوان کرد: در حوزه هوش مصنوعی از اوایل دهه 90 با برخی نهادهای کشور همکاری و پروژه‌هایی با محوریت سلامت و پزشکی به اجرا درآمد که یکی از این پروژه‌ها در زمینه تشخیص و غربالگری هپاتیت در سیستان و بلوچستان بود. در حوزه هوش مصنوعی چند نیاز بسیار اساسی است که یکی از مهمترین آنها ورود به حوزه تولید تکنولوژی سخت افزاری است.

 

در ادامه این نشست بتول مهرشاد مدیر آمار و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران عنوان کرد: این نشست برای هم اندیشی کاربرد هوش مصنوعی در گروه‌های آموزشی دانشگاه با اساتید دانشگاه‌های فنی و کامپیوتر شریف، تهران، علم  و صنعت و امیرکبیر برگزار شده است و در این راستا منتخبین این رویداد، آثار خود را به اساتید و مدیران گروه‌ها ارائه می‌دهند.

 

وی ادامه داد: با توجه به دو بعد علمی و کاربردی استفاده از هوش مصنوعی در حوزه سلامت، تمام سعی بر این است تا دانشگاه زیرساختارهای لازم را فراهم کند و متعاقبا انتظار این است تا اولویت‌های پژوهشی براساس نیازهای دانشگاه از سوی مدیران گروه‌های آموزشی ارائه شود.

 

مدیر آمار و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: همچنین در رویداد هوش مصنوعی و سلامت با محوریت دستیار هوشمند خودمراقبتی که مختص دانشگاه علوم پزشکی ایران بود 133 اثر ارائه شد که 6 اثر برگزیده شد.

 

گفتنی است، در نشست هم اندیشی کاربرد هوش مصنوعی در گروه‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران، برخی اساتید دانشگاه‌های فنی به ارائه تجربیات پژوهشی پرداخته و برگزیدگان نیز طرح‌های خود را ارائه کردند.

پایان مطلب//

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,اخبار داخلی
  • کد خبر : 38607
:
کلیدواژه ها
هدیه محمدی
خبرنگار

هدیه محمدی

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings