توصيههاي طب ايراني براي پيشگيري از سوزش و ترش کردن معده در ماه مبارک رمضان
به گزارش روابط عمومي دانشکده طب ايراني دانشگاه علوم پزشکي ايران، با قرار گرفتن در ماه مبارک رمضان و آغاز فصل گرما توصيههاي طب ايراني براي روزهداران جهت پيشگيري از سوزش و ترش کردن معده توسط خانم دکتر محمدي، متخصص طب ايراني و معاون آموزشي اين دانشکده بيان شد.
311686.mp3
توصيههاي طب ايراني براي پيشگيري از سوزش و ترش کردن معده در ماه مبارک رمضان
به گزارش روابط عمومي دانشکده طب ايراني دانشگاه علوم پزشکي ايران، با قرار گرفتن در ماه مبارک رمضان و آغاز فصل گرما توصيههاي طب ايراني براي روزهداران جهت پيشگيري از سوزش و ترش کردن معده توسط خانم دکتر محمدي، متخصص طب ايراني و معاون آموزشي اين دانشکده بيان شد.
از ديدگاه طب سنتي سوزش معده و ترش کردن آن ميتواند به علت رطوبت زياد در دهانه معده باشد که در اين صورت احساس سوزش و ناراحتي با گرسنگي بهبود يافته و با مصرف غذا تشديد ميشوند. علت ديگر ريختن زياد از حد خلط سوداي ترش بر دهانه معده است که در اين صورت سوزش با غذا خوردن تسکين يافته (به علت اختلاط غذا با خلط موذي) و گرسنگي تشديد مييابد.
از ديدگاه طب سنتي سوزش معده و ترش کردن آن ميتواند به علت رطوبت زياد در دهانه معده باشد که در اين صورت احساس سوزش و ناراحتي با گرسنگي بهبود يافته و با مصرف غذا تشديد ميشوند. علت ديگر ريختن زياد از حد خلط سوداي ترش بر دهانه معده است که در اين صورت سوزش با غذا خوردن تسکين يافته (به علت اختلاط غذا با خلط موذي) و گرسنگي تشديد مييابد.
رعايت توصيههاي زير در بيماران دچار ترش کردن و سوزش معده مفيد است:
- رعايت آداب صحيح غذا خوردن
- پرهيز از غذاهاي غليظ و نانهايي مثل نان فطير و باگت که هضم خوبي ندارند.
- اگر علت سوزش و ترش کردن از رطوبت باشد بهتر است به عنوان غذا از گوشتهاي لطيف و سريعالهضم مثل جوجه مرغ، بلدرچين، کبک و ... به صورت کبابي استفاده شود.
- اگر علت سوزش و ترش کردن معده از فزوني ريختن خلط سوداست، استفاده از مرباي آمله، مرباي هليله و شربت سکنجبين بزودي مفيد واقع ميشود.
- مصرف مخلوط کنجد له شده و کوبيده با نبات، ترشي و رطوبت معده را برطرف ميسازد.
- استفاده از دم کرده بابونه، نعناع، رازيانه و بادرنجبويه نيز سوزش معده را تسکين ميبخشد.
تهيه خبر: سيما کيخاني
: