• 1395/11/29 - 08:30
  • - تعداد بازدید: 694
  • - تعداد بازدید کنندگان: 694
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

اهتمام جدي وزارت بهداشت براي نهادينه کردن طب سنتي

311452.mp3 اهتمام جدي وزارت بهداشت براي نهادينه کردن طب سنتي

پيگيري براي حل چالش‌هاي جدي حوزه درمان در طرح تحول سلامت، به معناي بي‌توجهي به حوزه طب سنتي نبوده است.


به گزارش روابط‌عمومي دفتر طب سنتي ، دکتر محمود خدادوست، مشاور وزير و مدير کل دفتر طب سنتي ايراني- اسلامي وزارت بهداشت، با اعلام اين مطب گفت: طرح تحول سلامت با سه محور و هدف عمده از جمله اصلاح زيرساخت‌ها و ارتقاي کيفيت خدمات درماني در بيمارستان‌ها، کاهش پرداختي از جيب مردم در قبال هزينه‌هاي سلامت و دسترسي عادلانه به خدمات تخصصي بهداشتي‌درماني، به خصوص در مناطق محروم، آغاز شد و خوشبختانه تا کنون به خوبي در راستاي اين اهداف گام برداشته است.


وي افزود: در حاشيه اين طرح، توجه و اهتمام به توسعه طب سنتي نيز وجود داشت و علي‌رغم وجود بحران مالي، مجوز 20 سلامتکده با نقشه تيپ و معماري ايراني- اسلامي در 20 دانشگاه علوم پزشکي کشور ارائه شد که در 10 دانشگاه در حال اجرايي شدن است و در 10 دانشگاه ديگر به دليل نبود مهندسي، با تاخير همراه شده است.


مدير کل دفتر طب سنتي وزارت بهداشت، ورود خدمات طب سنتي به شبکه بهداشت و درمان کشور را از ديگر اقدامات مهم انجام شده در حوزه طب سنتي دانست و گفت: خدمات طب سنتي در نظام مراقبت‌هاي اوليه بهداشتي- درماني 9 دانشگاه علوم پزشکي کشور، به صورت آزمايشي وارد شد که شروع خوبي براي ادغام خدمات طب سنتي در نظام سلامت خواهد بود.


وي با تاکيد بر اهتمام جدي وزارت بهداشت براي نهادينه کردن طب سنتي، به ايجاد حداقل 400 پست سازماني در دانشگاه‌هاي علوم پزشکي تحت عناوين طب سنتي و فرآورده‌هاي طبيعي، سنتي و مکمل اشاره کرد و گفت: ايجاد سه ساختار جديد مديريت/ اداره طب سنتي و مکمل ذيل معاونت درمان، کارشناس مسئول و کارشناس ذيل معاونت بهداشت و ادارات نظارت و ارزيابي فرآورده‌هاي طبيعي، سنتي و مکمل، ذيل معاونت غذا و دارو، به دانشگاه‌هاي علوم پزشکي ابلاغ شده است.


خدادوست از پيشنهاد و پيگيري براي تصويب 2 حکم در برنامه ششم توسعه در مجلس شوراي اسلامي، به عنوان يکي از مهم‌ترين اقدامات در حوزه طب سنتي ياد کرد و از اضافه شدن 2 واحد اجباري «آشنايي با اصول و مباني طب سنتي ايران» در برنامه آموزشي پزشکان و داروسازان خبر داد.


وي افزود: با اين اقدام، پزشکان و داروسازان، با ظرفيت‌ها و قابليت‌هاي طب سنتي آشنا مي‌شوند و افزودن 1 تا 2 واحد درسي براي ديگر رشته‌هاي گروه علوم پزشکي از جمله پرستاري، مامايي، تغذيه و علوم توانبخشي نيز در دستور کار شوراي عالي برنامه‌ريزي قرار دارد.


مشاور وزير بهداشت با اشاره به تدوين تعرفه خدمات طب سنتي ايراني و چيني و ثبت در کتاب ارزش نسبي خدمات، گفت: بحث بيمه متفاوت بوده و از مطالبات ماست ولي با وجود برگزاري نشست‌هاي بسيار وزارت بهداشت با شوراي عالي بيمه، هنوز ويزيت و خدمات طب سنتي تحت پوشش  و بايد سازمان‌هاي بيمه‌گر پاي کار بيايند تا بزرگترين خدمت به توسعه طب سنتي انجام شود.


 


 


  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 311452
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings