پزشکان از تخصص طب سنتى استقبال نميکنند/ توسعه طب سنتى با آموزش از بهورزها تا متخصصان
دکتر محمود خدادوست مديرکل دفتر طب سنتي وزارت بهداشت در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به تعداد متخصصان و دانشکدههاي طب سنتي در کشور گفت: 17 رشته محل طب سنتي و 8 دانشکده در دانشگاههاي علوم پزشکي در کشور وجود دارد و اکنون حدود 100 فارغ التحصيل متخصص طب سنتي در ايران فعاليت ميکنند.
وي با بيان اينکه استقبال از تخصص طب سنتي در بين پزشکان کم است، افزود: به دليل اينکه ورود به اين تخصص کمي سخت بوده و مدت زمان دوران تحصيل براي تخصص طولاني بوده پزشکان کمتر به اين رشته علاقه نشان ميدهند. مديرکل دفتر طب سنتي وزارت بهداشت ادامه داد: ما براي اينکه پزشکان رشته طب سنتي را براي تخصص انتخاب کنند، در تلاش هستيم تا با حمايت وزير بهداشت تعهدات قانوني دانشآموختگان طب سنتي و داروسازي سنتي به دو سال تقليل پيدا کند تا با اين روش انگيزهاي ايجاد کنيم که پزشکان و داروسازان از اين رشته استقبال کرده و آن را انتخاب کنند.
وي اظهار داشت: ما معتقديم صرفا بنا نيست که طب سنتي را از طريق متخصص فارغالتحصيل طب سنتي در نظام سلامت کشور نهادينه کنيم و همان گونه در قانون برنامه توسعه پيشبيني شده توانمندي و قابليتهاي طب سنتي را به همه سطوح دست اندکاران نظام سلامت انتقال دهيم تا بتواند در کنار ظرفيتهاي طب رايج از طب سنتي کمک بگيرند. خدادوست يادآور شد: علاوه بر پزشکان در دولت يازدهم براي توسعه طب سنتي در تلاشيم بهورزها در خانههاي بهداشت، کارشناسان مراکز بهداشتي و درماني و پزشکان خانواده و متخصصان بتوانند در قالب برنامههاي متعدد آموزشي که براي آنها پيشبيني شده طب سنتي را در کشور نهادينه کرده و در کنار طب رايج از طب سنتي استفاده کنند.