• 1395/11/25 - 08:30
  • - تعداد بازدید: 1042
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1042
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

وجود 11 اقليم جغرافيايي در ايران/ طب سنتي ريشه در باور مردم دارد

311445.mp3 وجود 11 اقليم جغرافيايي در ايران/ طب سنتي ريشه در باور مردم دارد


به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران جوان؛ در پنجمين همايش طلاي سبز که صبح امروز در مرکز همايش‌هاي بين المللي دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شد، محمد خدادوست مديرکل دفتر طب سنتي وزارت بهداشت و رييس شوراي سياست گذاري اين همايش گفت: اين همايش هر ساله برگزار مي‌شود که همايش اول در خصوص فرآورده‌هاي طبيعي و گياهان دارويي و همايش دوم به توضيح مباني طب سنتي ايراني مي‌پردازد و همايش دوم در اسفند ماه برگزار خواهد شد. 


وي اظهار داشت: صرف نظر از اسناد بالادستي، سياست‌هاي کلي مقام معظم رهبري به تاکيد بر ظرفيت طب سنتي، گياهان دارويي و طبيعي در نظام سلامت کشور است که اين موضوع از تاکيدات سازمان جهاني بهداشت محسوب مي‌شود. 
مدير کل دفتر طب سنتي، ايراني و اسلامي وزارت بهداشت بيان کرد: شرايط خاص ايران به لحاظ تنوع بالاي گياهان دارويي در آن وجود دارد و اينکه از 13 تنوع اقليمي، 11 اقليم داراست شرايطي را ايجاب مي‌کند که دولت به امر توسعه از ظرفيت موجود در طب سنتي توجه ويژه داشته باشد.  


خدادوست افزود: از آنجايي که طب سنتي جزو دانش بومي ما محسوب مي‌شود و ريشه در باور مردم دارد، همچنين به لحاظ دارا بودن شرايط اقليمي گوناگون در کشور ايران زمينه براي کشت و پرورش گياهان دارويي فراهم است بنابراين ما بايد به موضوع طب سنتي و گياهان دارويي توجه ويژه‌اي داشته باشيم که متاسفانه حدود 150 سال از اين ظرفيت در نظام سلامت کشور استفاده نکرديم. 


 وي تصريح کرد: اگر قرار باشد در سال 1404 که زمان زيادي تا رسيدن به آن باقي نمانده است پيشرو باشيم بايد در همه گزينه‌هاي علمي که مبتني بر دانش بومي است فعاليت کنيم که هر قدر در حوزه‌هاي مانند نانو، سلول‌هاي بنيادي و انرژي هسته‌اي تلاش کنيم ولي از آنجايي که دانش آن متعلق به ما نيست نمي‌توانيم مانند طب سنتي پيشرفت داشته باشيم. 


 مدير کل دفتر طب سنتي، ايراني و اسلامي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي، اظهار داشت: کشور ايران با توجه به قدمت چند هزار ساله دانش طب سنتي است و اينکه کتاب‌هاي علمي ما مرجع مهمي براي بسياري از کشورهاي اروپايي محسوب مي‌شد بنابراين مي‌تواند همانند گذشته در عرصه طب  پزشکي برجسته و شاخص شود.


  خدادوست اظهار داشت: تاريخ علم طب به نام ايران و دانشگاه جندي شاپور رقم خورده است که از افتخارات ايرانيان محسوب مي‌شود ما بايد به طب سنتي با نگاه کاربردي به آن توجه کنيم و از نگاه تاريخي (تمدني) که مربوط به اين مي‌شد فقط در زمان‌هاي گذشته قابل استفاده بود فاصله بگيريم.  وي تاکيد کرد: با توجه به دانش بومي ايران در زمينه طب سنتي و وجود 2300 گونه گياهان دارويي در کشور تحقيقات روي گياهان دارويي و فرآوري آنها در راستاي اقتصاد مقاومتي و پدافند غير عامل در نظام سلامت و توسعه آن کمک مي‌کند.  


مديرکل دفتر طب سنتي، ايراني و اسلامي وزارت بهداشت تصريح کرد: کشور ايران با توجه به دارا بودن پيشينه طب سنتي بايد از اين ظرفيت در نظام سلامت استفاده کند همانطور در بند 12 نيز ذکر شده است که از کشت تا فرآوري و استفاده از طب سنتي در نظام سلامت براي سلامتي و درمان مردم و نهادينه کردن و باز شناسي اين علم ظرفيت نو و جديدي در پيشرو شدن در علوم کشور وجود دارد.  


  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 311445
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings