• 1395/12/09 - 08:30
  • - تعداد بازدید: 911
  • - تعداد بازدید کنندگان: 911
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

نشست تخصصي طب سنتي در دومين کنگره بين‌المللي توسعه روابط اقتصادي در حوزه سلامت

311458.mp3 نشست تخصصي طب سنتي در دومين کنگره بين‌المللي توسعه روابط اقتصادي در حوزه سلامت

 


وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي


با همکاري دفتر طب سنتي وزارت بهداشت، نشست تخصصي طب سنتي و گياهان دارويي در دومين کنگره بين‌المللي توسعه روابط اقتصادي در حوزه سلامت با محوريت کشورهاي اسلامي، برگزار شد.


به گزارش روابط‌عمومي، در اين نشست تخصصي، معاون تعالي و مشاور بين‌الملل دفتر طب سنتي و مسئول کميته ثبت ملي و بين‌المللي مولفه‌هاي طب ايراني در يونسکو حضور داشتند و در خصوص تاريخچه طب سنتي در ايران، وضعيت طب سنتي و مکمل در جهان و رشته داروسازي سنتي در ايران صحبت کردند.


دکتر عليرضا عباسيان، معاون تعالي دفتر طب سنتي، با تاکيد بر اينکه هر کشور و تمدني نياز به برخي ملزومات دارد و سلامت يکي از آن‌هاست، به برخي شواهد موجود در خصوص پيشرفت‌هاي پزشکي ايرانيان در گذشته اشاره کرد و گفت: به نظر مي‌رسد آغاز طب در ايران، به عنوان يکي از قديمي‌ترين کشورهاي جهان، به بيش از 3500 سال پيش برمي‌گردد.


وي با بيان اينکه آغاز علم طب از ايران بوده و سپس به کشورهاي ديگر وارد شده است، افزود: در طب سنتي، از يکسري اصولي استفاده مي‌شود که تشخيص و انتخاب روش درماني را براي پزشک متخصص آسان مي‌کند.


معاون تعالي دفتر طب سنتي وزارت بهداشت سپس به اقداماتي که تا کنون در کشور براي به‌روز کردن دانش طب سنتي انجام شده است، اشاره کرد و تغيير نسخ خطي سنتي به کتاب‌هاي جديد تايپ‌شده، تغيير مدارس سنتي، داروخانه‌ها و کلينيک‌ها، با توجه به استانداردهاي جديد در حوزه‌هاي آموزش، توليد دارو و درمان بيماران را از جمله اين اقدامات دانست.


وي تلفيق طب سنتي با طب رايج را يکي از زمينه‌هاي جديد فکري در طب سنتي ايراني دانست و پيشنهاداتي براي همکاري با ديگر کشورها در اين زمينه، از جمله استفاده از جاذبه‌هاي توريسم سلامت در حيطه طب سنتي و توريسم مکان‌هاي تاريخي طب سنتي مانند مقبره ابن سينا ارائه کرد.


در ادامه اين نشست، دکتر اميرهومن کاظمي، مشاور بين‌الملل دفتر طب سنتي به بيان وضعيت طب سنتي و مکمل و طب تلفيقي در کشورهاي مختلف دنيا و سياست‌هاي سازمان جهاني بهداشت در اين زمينه پرداخت و گفت: امروزه همه کشورهاي پيشرفته دنيا در حال قانون‌گذاري براي استفاده از ظرفيت‌هاي طب سنتي و مکمل در کنار طب رايج هستند و در بسياري کشورهاي پيشرفته اروپايي، خدمات طب سنتي و مکمل در کنار طب رايج ارائه مي‌شود و پوشش بيمه‌اي هم براي آن‌ها وجود دارد.


وي با تاکيد بر اينکه طب سنتي و مکمل و طب تلفيقي مي‌تواند يکي از قابليت‌ها و توانمندي‌هاي سيستم سلامت کشور ما باشد که هم علمي و هم اقتصادي است، افزود: در کشور ما اين قابليت وجود دارد که يکي از پيشگامان ارائه خدمات طب سنتي و مکمل و طب تلفيقي در دنيا باشيم و مي‌توانيم در اين زمينه، به تمام کشورها به‌ويژه کشورهاي همسايه، در حوزه‌هاي مختلف آموزشي، پژوهشي و درماني، خدمات ارائه کنيم.


دکتر آرمان زرگران، مسئول کميته ثبت ملي و بين‌المللي مولفه‌هاي طب ايراني در يونسکو در دفتر طب سنتي نيز در ادامه، به ارائه توضيحاتي در خصوص وضعيت رشته داروسازي سنتي در ايران پرداخت و گفت: در ايران، رشته داروسازي سنتي، يک رشته دانشگاهي است که با فارماکوگنوزي و ديگر رشته‌هاي گياهان دارويي تفاوت دارد.


وي با تاکيد بر اينکه اين رشته کاملا منطبق با اصول علمي علم داروسازي است، افزود: در رشته داروسازي سنتي، تمام اصول علمي موجود در علم داروسازي که براي توليد دارو به کار مي‌رود، رعايت مي‌شود.


گفتني است، در نشست تخصصي طب سنتي و گياهان دارويي در دومين کنگره بين‌المللي توسعه روابط اقتصادي در حوزه سلامت با محوريت کشورهاي اسلامي، دکتر محمدباقر رضايي، رييس هيات‌مديره انجمن علمي گياهان دارويي و معاون وزير بهداشت اندونزي و قائم‌مقام وزير بهداشت نيجر نيز حضور داشتند.


دومين کنگره بين‌المللي توسعه روابط اقتصادي در حوزه سلامت با محوريت کشورهاي اسلامي، با حمايت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، پنجم تا هفتم اسفند ماه در سالن همايش‌هاي بين‌المللي صدا و سيماي تهران برگزار شد و گردشگري سلامت، طب سنتي و گياهان دارويي و سبک زندگي سالم، از جمله محورهاي مورد بحث در اين کنگره بود.


 

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 311458
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings