• 1397/11/15 - 07:58
  • - تعداد بازدید: 642
  • - تعداد بازدید کنندگان: 642
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

سرماخوردگي و راهکارهاي ساده پيشگيري و درمان آن در طب سنتي ايراني

به گزارش روابط عمومي دانشکده طب ايراني؛ به دليل شيوع سرماخوردگي در فصل زمستان خبرنگار دانشکده طب ايراني با خانم دکتر نسرين بعيري، متخصص طب سنتي به گفتگو پرداخت تا سرماخوردگي از ديدگاه طب سنتي بررسي شده و راهکارهاي پيشگيري و درمان آن توسط ايشان بيان شود. آنچه در ادامه ميخوانيد توضيحات دکتر بعيري در رابطه با سرماخوردگي از ديدگاه طب ايراني مي‌باشد.

311750.mp3 سرماخوردگي و راهکارهاي ساده پيشگيري و درمان آن در طب سنتي ايراني
به گزارش روابط عمومي دانشکده طب ايراني؛ به دليل شيوع سرماخوردگي در فصل زمستان خبرنگار دانشکده طب ايراني با خانم دکتر نسرين بعيري، متخصص طب سنتي به گفتگو پرداخت تا سرماخوردگي از ديدگاه طب سنتي بررسي شده و راهکارهاي پيشگيري و درمان آن توسط ايشان بيان شود. آنچه در ادامه ميخوانيد توضيحات دکتر بعيري در رابطه با سرماخوردگي از ديدگاه طب ايراني مي‌باشد. با ما همراه باشيد:
يکي از شايع‌ترين شکايات مراجعين به درمانگاه در فصل‌هاي سرد سال علائمي مانند تب، سرفه، عطسه و ... است که به عنوان سرماخوردگي تلقي مي‌شود. از ديدگاه طب سنتي ايراني هر فصل مزاج خاص خود را دارد و در هر فصل با توجه به مزاج آن فصل بيماري‌هاي خاصي شيوع مي‌يابد. مزاج فصل زمستان سرد و تر بوده و از جمله بيماري‌هاي شايع فصل پاييز و زمستان مي‌توان به سرماخوردگي اشاره کرد.
علائم بيماري در افراد مختلف متفاوت است. گاه بيمار از ترشحات رقيق و گرم از ناحيه بيني يا پشت حلق شاکي است و گاهي از ترشحات غليظ و سفيدرنگ. ساير علائم مانند دردهاي بدني، سردرد، عطسه و سرفه‌هاي مکرر نيز ديده مي‌شود. بنابراين شناخت صحيح علائم گام اوليه و اساسي در درمان بيماري‌ است. بايد توجه شود که همواره پيشگيري اصل مهم‌تري از درمان است. در طب ايراني نيز به اين امر سفارش زيادي شده است. در سرماخوردگي نيز رعايت اصول زير منجر به کاهش بروز يا کاهش علائم در فرد مي‌گردد:



  • پوشاندن نقاط حساس بدن در مقابل سرماخوردگي مانند ناحيه جلويي گردن، پوشاندن موي سر و پوشاندن پاها. براي اين منظور حتما در هواي بيرون از شال گردن و کلاه و جوراب پشمي استفاده کنيد.

  • استفاده روزانه از شلغم: شلغم نقش مهمي در پيشگيري از بروز سرماخوردگي ايفا مي‌کند. استفاده از شلغم به شکل بخارپز، خام يا پخته شده در نمک يا هر شکلي که فرد تمايل دارد، توصيه شده است. بهتر است از زماني که شلغم در بازار يافت مي‌شود تا اتمام آن روزانه يک عدد مصرف شود. همچنين در صورتيکه با خوردن شلغم نفخ مي‌کنيد مي‌توانيد کمي زيره نيز به آن اضافه کنيد.

  • در زمان ابتلا به سرماخوردگي و بروز علائم، غذاي مصرفي بايد ساده باشد تا هضم غذا نيازمند مصرف انرژي زياد از بدن نبوده و طبيعت مدبره بدني بتواند انرژي خود را جهت مبارزه با بيماري مصرف کند. از جمله خوراکي‌هايي که ميتوان در اين مدت تجويز نمود خوراک کدو سبز است. يک عدد کدوسبز همراه پنج عدد آلوبخارا و يک تکه سينه مرغ که با سه ليوان آب به مدت تقريبا 45 دقيقه کاملا پخته شده و آب آن کاهش يافته، غذاي مناسبي است. اين غذا بدون غذا و بدوون برنج مصرف مي‌شود. بهتر است در مدت سه روز ابتداي سرماخوردگي، سه يا چهار وعده از اين خوراک مصرف شود. نکته مهمي که بايد مدنظر قرار گيرد تهيه اين غذا به شکل تازه است. يعني براي هروعده غذايي جداگانه طبخ شود. غذاي مفيد ديگري که براي دوران سرماخوردگي توصيه ميشود سوپ جو با گشنيز و سينه مرغ است.



با توجه به تغيير علائم و سير بيماري‌ها، شناخت علائم در هر مرحله و درمان متناسب با آن امر مهمي است. بنابراين افراد بايد از مصرف خودسرانه دارو پرهيز کرده و در صورت شدت يافتن علائم مانند داشتن ترشحات غليظ و ترشحات رنگي يا تب و بدن درد و گلودرد همراه با ضايعات سفيد خصوصا در سنين کودکي و نوجواني، حتما بايد به پزشک مراجعه نمود.
تهيه خبر: کي خاني
 

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 311750
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings