• 1397/03/20 - 10:12
  • - تعداد بازدید: 780
  • - تعداد بازدید کنندگان: 780
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

توصيه‌هاي طب ايراني براي پيشگيري از سردردهاي ناشي از مشکلات دستگاه گوارش

به گزارش روابط عمومي دانشکده طب ايراني دانشگاه علوم پزشکي ايران، به‌منظور کمک به روزه‌داران عزيز در ماه مبارک رمضان براي پيشگيري از انواع سردردها، دکتر محمدي‌کناري، معاون آموزشي دانشکده و عضو هيأت علمي آن به بررسي علمي سردرد از ديدگاه طب ايراني پرداخته است.

311689.mp3 توصيه‌هاي طب ايراني براي پيشگيري از سردردهاي ناشي از مشکلات دستگاه گوارش
به گزارش روابط عمومي دانشکده طب ايراني دانشگاه علوم پزشکي ايران، به‌منظور کمک به روزه‌داران عزيز در ماه مبارک رمضان براي پيشگيري از انواع سردردها، دکتر محمدي‌کناري، معاون آموزشي دانشکده و عضو هيأت علمي آن به بررسي علمي سردرد از ديدگاه طب ايراني پرداخته است.
سردرد يکي از بيماري‌هاي شايع در دنياست که هزينه‌هاي بسياري براي درمان آن صرف مي‌شود. اين بيماري علل مختلفي دارد. اين امر در ماه رمضان بخصوص در فصل تابستان که روزها طولاني است و روزه‌داران ساعات بيشتري را گرسنه مي‌مانند، حائز اهميت است. افراد دچار ميگرن نيز در اين ماه از افزايش حملات سردرد شکايت مي‌کنند. از ديدگاه طب جديد مهم‌ترين علل افزايش سردرد در طول روزه‌داري عبارتند از:



  • کمبود خواب و استراحت

  • کاهش قند خون در طول روزه‌داري

  • کم شدن مصرف کافئين توسط افراد

  • کاهش مصرف سيگار و تنباکو

  • کم آبي

  • کم‌خوني


اما از ديدگاه طب ايراني علاوه بر موارد فوق مشکلات دستگاه گوارش و معده نيز علت شايعي براي سردرد ناشي از گرسنگي محسوب مي‌شود. در ذيل به توضيح سردردهاي ناشي از مشکلات دستگاه گوارش و معده از ديدگاه طب ايراني خواهيم پرداخت؛


  • سردرد ناشي از مشکلات معده:


الف) سردرد ناشي از تجمع صفرا در معده:
کساني که دچار مشکلات معده ناشي از تجمع صفرا در معده هستند، در هنگام گرسنگي دچار علايمي از قبيل حالت تهوع، تلخي دهان، پيچش معده، تشنگي و سردرد مي‌شوند زيرا در هنگام گرسنگي طولاني‌مدت ريزش صفرا به معده افزايش مي‌يابد. رعايت توصيه‌هاي زير در اين افراد ضروري است:

  • از حمام داغ، در معرض نور خورشيد قرار گرفتن، يبوست، مصرف بعضي خوراکي‌ها از جمله سير و پياز خام، تره، شنبليله، کرفس، خرما، باقلا، گردو، بادنجان، خردل و شيريني‌جات مصنوعي و غذاهاي مانده و کارخانه‌اي پرهيز نمايند.

  • بهترين غذاهايي که اين بيماران مي‌توانند از آنها استفاده کنند، عبارتند از: آش آلو، آش عدس، آش ماش و آش انار

  • استفاده از ميوه‌هايي مثل آلو، مويز، عناب، تمرهندي، زردآلو، خيار، انار ترش، نارنج، به، بالنگ، گلابي، زالزالک، سيب و سبزي‌جاتي مثل کاهو و ريحان براي افراد با معده صفراوي توصيه مي‌گردد.

  • استفاده از شربتهاي مثل ماءالشعير، شربت آلو، شربت ليمو و شربت نارنج يا بالنگ براي بيماران دچار سردرد ناشي از تجمع صفرا در معده مفيد است.


ب) سردرد ناشي از سوءمزاج گرم ساده معده:
بعضي از افراد که حرارت معده در ايشان بالاست، بدون اينکه تجمع صفرا در معده داشته باشند، به دنبال گرسنگي دچار سردرد مي‌شوند که اين امر به علت افزايش غلبه حرارت بر معده در هنگام گرسنگي است. از علامت‌هاي ديگر اين بيماري تشنگي و خشکي دهان و آروغي است که بوي دود مي‌دهد، اين نوع سردرد در گرماي هوا و خوردن غذاهاي گرم تشديد مي‌شود. اين بيماران بهتر است در غذاهاي خود از غوره، سماق، زرشک، گشنيز تازه، کاهو و کدو استفاده کنندمصرف شربت انار، شربت ليمو، آب سيب و آب به و دوغ براي اين افراد مفيد است.

  • سردرد به علت ضعف دهانه معده:


اين نوع سردرد نيز با گرسنگي و پس از برخاستن از خواب تشديد مي‌يابد. در اين بيماران اگر معده گرم است در غذا از آب غوره، سماق و يا آب انار استفاده کنند. اگر سرفه وجود داشت و خوردن ترشي‌جات ممنوع بود، مي‌توانند از جلاب استفاده کنند و اگر معده سرد دارند از انيسون، زيره، زنيان و زعفران بهره ببرند.
تهيه خبر: سيما‌ کي‌خاني
  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 311689
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings