انتصاب مشاور وزير و مديرکل دفتر طب ايراني و مکمل وزارت بهداشت
وزير بهداشت در حکمي، دکتر محمدرضا شمس اردکاني را به عنوان مشاور خود و مديرکل دفتر طب ايراني و مکمل وزارت بهداشت منصوب کرد.
وزير بهداشت در حکمي، دکتر محمدرضا شمس اردکاني را به عنوان مشاور خود و مديرکل دفتر طب ايراني و مکمل وزارت بهداشت منصوب کرد.
به گزارش وبدا، دکتر نمکي در اين حکم تکاليف و انتظاراتي از دکتر شمس اردکاني مطرح کرده که مهمترين آنها عبارتند از تشکيل کميته اي ملي با حضور صاحب نظران اين حوزه و تهيه و تدوين نقشه راه مناسبي جهت احياي جنبه هاي علمي طب سنتي و راهکارهاي خردمندانه در استفاده آن در نظام سلامت، افزايش آگاهي دانشجويان با تعريف واحدهاي آموزشي جهت آشنائي آنها با مکتوبات بازمانده از دانشمندان گذشته علوم پزشکي کشور، حذف جنبه هاي خرافي و غير علمي بهره برداري از موارد تاثيرگذار و عالمانه طب سنتي، ادغام موارد موثر و تائيد شده طب سنتي در نظام ارائه خدمت و همچنين ساماندهي وضع موجود طب سنتي، تعيين استاندارد و تائيد صلاحيت دست اندرکاران اين حوزه ها.
متن اين حکم به شرح زير است:
جناب آقاي دکتر محمدرضا شمس اردکاني
با توجه به سوابق علمي و اجرائي ارزنده جنابعالي در حوزه طب سنتي، بدينوسيله بعنوان مشاور اينجانب و مديرکل دفتر طب ايراني و مکمل در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي منصوب مي شويد.
اميد است با اتکال به خداوند بزرگ و بهره گيري از تجربه و دانش انديشمندان در دانشگاه هاي علوم پزشکي و ديگر مراکز علمي و سازمان هاي دولتي و غير دولتي، همچنين تجربه و راهکارهاي ديگر کشورهاي موفق در بهره مندي از طب سنتي خويش و پيروي از مشي اعتدال دولت تدبير و اميد در اين مسئوليت خطير مويد باشد.
اهم مواردي که انتظار مي رود بدان بپردازيم بشرح زير است:
.1عليرغم ديرينه عالمانه طب سنتي کشورمان و جايگاه شامخي که در کليه اعصار به خصوص در دوران طلايي تمدن اسلامي در عرصه جهاني داشته ايم امروزه در تقابل و کشمکش متعصبانه ميان خرافه گرايي، کج سليقگي و پيروان واپس گرايي از يکسو و متجددين منکر علم و تمدن ارزشمند سرزمين شان از سوي ديگر اين گوهر نفيس لگدمال و کم ارزش شده است. بزرگترين هنر خردمندانه ما در اين عصر، آشتي بين انديشمندان کشور و تفاهم و وفاق ملي در استفاده عالمانه و حکيمانه از اين ابزار ارزشمند است. لذا ضروري است تا با تشکيل کميته اي ملي با حضور صاحب نظران اين حوزه نقشه راه مناسبي جهت احياي جنبه هاي علمي طب سنتي و راهکارهاي خردمندانه در استفاده آن در نظام سلامت تهيه و اجرا نمائيم.
.2آشنايي دانشجويان رشته هاي مختلف علوم پزشکي کشور با ديرينه گرانسنگ و دانشمندان صاحب نام گذشته اين سرزمين ضروري است. تعريف واحدهاي آموزشي جهت آشنايي دانشجويان با مکتوبات بازمانده از دانشمندان گذشته علوم پزشکي کشور و با استفاده از ظرفيت اساتيد برجسته در اين راستا مي تواند علاوه بر افزايش آگاهي دانشجويان در تقويت غرور ملي و تاب آوري در برابر هجمه هاي فرهنگي و بي خويشتني نسل نو نيز موثر باشد.
.3لازم است در ساختار بودجه ريزي دانشگاه ها منابعي جهت پژوهش در جنبه هاي مختلف طب سنتي کشور در نظر گرفته شود تا با بررسي عميق و با تکيه بر دستاوردهاي علمي و تحقيقاتي قابل قبول براي متخصصين و اعضاء هيئت علمي دانشگاه ها و قابل ارائه به مديران کشور جنبه هاي خرافي و غير علمي حذف و موارد تاثيرگذار و عالمانه مورد بهره برداري قرار گيرد.
.4با کاهش تاثير پذيري شيوه ها و درمان هاي مدرن در بيماري هاي صعب العلاج و بعضا" علاج ناپذير و مايوس شدن بيماران مبتلا به اين بيماري ها، گرايش جامعه به طب سنتي و طب جايگزين رو به افزايش است. لذا ادغام موارد موثر و تائيد شده طب سنتي در نظام ارائه خدمت از خانه بهداشت به عنوان سطح اول تا کلينيک هاي تخصصي و مراکز بيمارستاني به عنوان سطوح دوم و سوم و اختصاص فضاهاي مناسب براي اين خدمات تحت نظر افراد مجرب و دوره ديده دانشگاهي علاوه بر کاهش بار مالي نظام سلامت در درمان هاي گران قيمت و بعضا" بي تاثير از افتادن دردمندان نا آشنا به دام سودجويان حرفه اي نيز جلوگيري خواهد نمود.
.5ازآنجا که علاوه بر طب سنتي کشورمان راه هايي براي ورود طب جايگزين Alternative medicine از ديگر کشورها همچون طب سوزني، رايحه درماني، ماساژ درماني و .... نيز فراهم شده و هر روز دکان تازه اي در سودجويي غير عالمانه باز مي شود، ضروري است هرچه زودتر در کنار طب سنتي، اين موارد نيز ساماندهي شود. اين فعاليت مهم، همکاري معاونت هاي مختلف آموزشي، پژوهشي، بهداشتي و درماني را مي طلبد تا ضمن ساماندهي وضع موجود، تعيين استاندارد و تائيد صلاحيت دست اندرکاران اين حوزه ها در مورد آموزش دوره هاي تخصصي با همکاري دانشگاه هاي معتبر جهان نيز برنامه ريزي و تقاضاي مردم توسط افراد ذيصلاح پاسخ داده شود. شايد راه اندازي دانشگاه طب سنتي و مکمل با جمع آوري کليه اساتيد صاحب نظر کشور راهکاري اساسي براي رسيدن به اين هدف مهم آموزشي باشد.
توفيق آن برادر ارجمند را از خداوند بزرگ مسئلت دارم.
قدرداني از خدمات دکتر خدادوست
وزير بهداشت همچنين در پيامي از خدمات دکتر محمود خدادوست در مدت تصدي مسئوليت سرپرست¬ دفتر طب سنتي ايراني- اسلامي تشکر و قدرداني کرد.
متن اين پيام به شرح زير است:
برادر گرامي جناب آقاي دکتر محمود خدادوست
خدمتگزاري در نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران فرصتي مغتنم و نعمتي بزرگ است که خداوند متعال به بندگان برگزيده خويش عطا ميفرمايد. لذا بدينوسيله از خدمات ارزشمند و تلاش مستمر و شايسته شما در مدت تصدي مسئوليت سرپرست دفتر طب سنتي ايراني اسلامي صميمانه تشکر و قدرداني مي نمايم.توفيق جنابعالي را در خدمت به مردمان نيازمند اين سرزمين در مناصب و جايگاه هاي ديگر از خداوند بزرگ مسئلت دارم.