• 1398/01/28 - 08:21
  • - تعداد بازدید: 1217
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1217
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

انتصاب دکتر روشنک قدس به عنوان قائم مقام سردبير مجله بين‌المللي TMR و سردبير ويژه‌نامه طب ايراني اين مجله

به گزارش روابط عمومي دانشکده طب ايراني؛ براي اولين بار در حوزه طب ايراني دانشگاه، يکي از اساتيد اين دانشکده به عنوان سردبير ويژه نامه طب ايراني و نيز  قائم مقام سردبير يک مجله بين‌المللي ISI انتخاب شد. روابط عمومي دانشکده، اين دستاورد شايسته را به ايشان و خانواده بزرگ طب ايراني تبريک عرض مي‌نمايد.

311758.mp3 انتصاب دکتر روشنک قدس به عنوان قائم مقام سردبير مجله بين‌المللي TMR و سردبير ويژه‌نامه طب ايراني اين مجله
به گزارش روابط عمومي دانشکده طب ايراني؛ براي اولين بار در حوزه طب ايراني دانشگاه، يکي از اساتيد اين دانشکده به عنوان سردبير ويژه نامه طب ايراني و نيز  قائم مقام سردبير يک مجله بين‌المللي ISI انتخاب شد. روابط عمومي دانشکده، اين دستاورد شايسته را به ايشان و خانواده بزرگ طب ايراني تبريک عرض مي‌نمايد. در ادامه گفتگوي دکتر روشنک قدس با خبرنگار دانشکده را در رابطه با اين موفقيت مي‌خوانيد:
-خانم دکتر قدس، بنده در ابتداي سخن انتخاب شايسته شما را به عنوان سردبير ويژه‌نامه طب ايراني مجله TMR و همچنين قائم مقام سردبير اين مجله، تبريک عرض کرده و از شما خواهش ميکنم براي ما در مورد اين موفقيت توضيح دهيد.
 
اينجانب، از بهمن ماه سال گذشته به عنوان سردبير ويژه‌نامه طب ايراني مجله TMR و از حدود دو هفته قبل به مدت دو سال به عنوان قائم مقام سردبير اين مجله منصوب شدم و خوشحالم اين فرصت در اختيار متخصصين و پژوهشگران اين حوزه قرار داده شده تا بتوانند نتيجه مطالعات خود را در سطح بين‌الملل به اشتراک گذاشته و جامعه پزشکي جهان را با اين رشته پزشکي اصيل و اهداف و دستاوردهاي آن آشنا نمايند.
 
-خانم دکتر، انتخاب شما به عنوان سردبير اين مجله از چه نظري داراي اهميت گسترده مي‌باشد؟
در واقع امکان چاپ مقالات طب ايراني در مجلات ISI دشوار و از دغدغه هاي هميشگي اساتيد و دستياران فعال در اين حوزه مي باشد. دليل آن هم نامأنوس بودن اکثر مجلات داراي ايمپکت هاي بالا و اندکسينگ خوب، با واژه ها و مباني طب ايراني هست. در حقيقت بخش عمده اي از مقالاتي که امروزه تحت عنوان طب ايراني شانس انتشار در مجلات با ايمپکت هاي بالا را داشته اند در حوزه خود طب ايراني نبوده (به جز موارد معدود) و عمدتاً به حوزه داروسازي سنتي و تاريخ علوم پزشکي اختصاص داشته اند. چون زبان متون تاريخي يا روش هاي داروسازي و اصطلاحات آن براي دنياي علمي روز، آشناتر از الفاظ ارکان و اخلاط و مزاج هاي چهارگانه هست و در نتيجه چنين مقالاتي که متمرکز بر مباني طب ايراني باشند عموما يا شانس چاپ شدن درمجلات خارجي را نخواهند يافت و يا بايد به چاپ در مجلات با اندکس هاي متفرقه يا بدون ايمپکت راضي شوند. همين مساله باعث شده است که حتي دستياران تخصصي رشته طب ايراني از کار بر روي پايان نامه هايي که صرفا بر روي تبيين مباني اين مکتب طبي غني و کهن متمرکز هستند و اتفاقا براي متخصصين اين رشته از اهميت بسيار بالايي هم برخوردارند، شانه خالي کرده و به دنبال کارهايي که رنگ و بوي داروسازي داشته باشد بروند تا از چاپ مقاله شان در آينده اطمينان بيشتري داشته باشند. اما اميدوارم فرصت پيش آمده، راهگشايي براي اين معضل شود و ما بتوانيم به طب ايراني، نه صرفا از زاويه دارو درماني بلکه از زاويه تبيين مباني پايه اي آن، بپردازيم و آن را به جهان معرفي کرده و به جايگاه شايسته اش برسانيم. انتشار چنين ويژه‌نامه هايي امکان راه يافتن مقالات معتبر و دستاوردهاي طب ايراني به مجلات معتبر بين‌المللي را افزايش داده و آينده پژوهشي بهتري را براي طب ايراني مي‌تواند ترسيم نمايد.
 
-لطفا در مورد مجله توضيحات بيشتري بفرماييد.
اين مجله با عنوان Traditional Medicine Research از سال 2016 شروع به چاپ مقالات در حوزه طب سنتي کرده است. اين مجله، مجله رسمي انجمن ضد سرطان چين مي‌باشد که هر دو ماه يک بار چاپ شده و علاوه بر شمارگان اصلي، ويژه نامه هاي موضوعي هم در فواصل زماني مشخصي چاپ مي نمايد.  اين مجله در ژانويه سال 2018 در پايگاه داده ISI (ESCI) ايندکس شده  است و در حال حاضر منتظر اخذ اولين ايمپکت خود در تيرماه سال آينده مي باشد. اين مجله ويژه‌نامه هايي را براي معرفي انواع موضوعات مطرح در طب مکمل جهان از جمله آيووردا، بادکش درماني، ماساژ درماني و ... اختصاص داده است. ويژه نامه طب ايراني به سردبيري اينجانب در 5 May  مصادف با 15 ارديبهشت چاپ خواهد شد. لازم به توضيح هست که در ابتدا قرار بود اين شماره فقط با 5 مقاله بسته شود ولي با توجه به استقبال گسترده پژوهشگران تصميم نهايي بر چاپ 9 الي 10 مقاله گرفته شده است.

-خانم دکتر قدس، اگر مطلبي باقي مانده، لطفا بفرماييد.
خوشحالم که چنين موقعيت بين المللي براي اولين بار در اختيار يکي از اعضاي هيأت علمي طب ايراني دانشگاه علوم پزشکي ايران قرار گرفت و اميدوارم اين فرصت چراغ راهي باشد براي رسيدن به جايگاهي در خور شأن و شايستگي طب ايراني در سطح بين الملل.
-در پايان از شما براي فرصتي که در اختيارمان قرار داديد تشکر و قدرداني مي‌کنم.
لازم به توضيح است دکتر روشنک قدس، پيشتر نيز عضو هيات تحريريه چند مجله ايراني و يک مجله خارجي بوده و به عنوان داور با مجلات متعدد داخلي و خارجي همکاري داشته اند.

خبر: کي‌خاني












  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 311758
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings