• 1397/09/17 - 11:17
  • - تعداد بازدید: 846
  • - تعداد بازدید کنندگان: 846
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
به گزارش روابط عمومي دانشکده طب ايراني

آنچه از يبوست و درمان آن در طب سنتي ايراني بايد دانست:

يکي از شايع‌ترين شکايت بيماران در سلامتکده‌هاي طب سنتي ايراني، بروز يبوست مي‌باشد. به همين علت امروز تصميم گرفتيم با خانم دکتر نسرين بعيري متخصص طب سنتي سلامتکده بهشت دانشگاه علوم پزشکي ايران در اين رابطه به گفتگو بنشينيم. آنچه در ادامه ميخوانيد توضيحات دکتر بعيري در رابطه با يبوست از ديدگاه طب ايراني مي‌باشد.

311735.mp3 آنچه از يبوست و درمان آن در طب سنتي ايراني بايد دانست:
به گزارش روابط عمومي دانشکده طب ايراني؛ يکي از شايع‌ترين شکايت بيماران در سلامتکده‌هاي طب سنتي ايراني، بروز يبوست مي‌باشد. به همين علت امروز تصميم گرفتيم با خانم دکتر نسرين بعيري متخصص طب سنتي سلامتکده بهشت دانشگاه علوم پزشکي ايران در اين رابطه به گفتگو بنشينيم. آنچه در ادامه ميخوانيد توضيحات دکتر بعيري در رابطه با يبوست از ديدگاه طب ايراني مي‌باشد. با ما همراه باشيد:
با افزايش زندگي ماشيني و افزايش ميزان بي‌تحرکي در افراد، بروز يبوست شدت يافته است. يبوست علاوه بر اينکه احساس ناراحتي و کسالت براي فرد مبتلا ايجاد مي‌کند بلکه زمينه‌ساز بروز ساير بيماري‌ها نيز مي‌شود.
داشتن اجابت مزاج طبيعي از اصول ششگانه حفظ سلامتي در ديدگاه طب سنتي ايراني است. طبق اين ديدگاه جهت داشتن حداکثر سلامتي شش اصل مهم و ضروري بايد مدنظر قرار گيرد: داشتن هواي مناسب و سالم، خواب و بيداري مناسب، اصول تغذيه صحيح، حرکت و ورزش سلامت محور، مديريت صحيح اعراض نفساني و استفراغ و احتباس صحيح.
به زبان ساده‌تر استفراغ و احتباس يعني مواد مفيد در بدن حفظ شده و مواد مضر از بدن خارج شود. اگر به هردليلي عکس اين حالت رخ دهد زمينه‌ساز بروز بيماري‌ در فرد مي‌گردد. در زمان بروز يبوست مواد مضر بدن در بدن تجمع يافته و فرد مستعد ابتلا به ساير بيماري‌ها مي‌شود.
آنچه در درمان‌هاي حکماي قديم و همچنين پزشکان متخصص طب سنتي ايراني در فرد مبتلا به يبوست مهم مي‌نمايد، در گام نخستين رعايت اصول صحيح غذا خوردن است. خوب جويدن غذا به گونه‌اي که شيرابه مناسبي در اختيار معده قرار گيرد کمک به‌سزايي در بهبود عملکرد روده‌ها و رفع يبوست ايفا مي‌کند.
نکته ديگري که بايد خوانندگان مدنظر قرار دهند عدم مصرف مايعات در زمان مصرف غذا است. افراد بايد يک ساعت قبل و در طي غذا خوردن و يک ساعت بعد از صرف غذا از نوشيدن هرنوع مايعات (آب، دوغ، نوشابه و...) پرهيز نمايند [استثنا در اين مورد افراد با مزاج معده گرم است که مي‌توانند ميزان اندکي آب در کنار غذا بنوشند].
تدابير ديگري که در افراد مبتلا جهت کاهش علايم و عوارض مي‌توان بکار بست به شرح زير است:
چرب کردن بخش تحتاني شکم با روغن مناسب و ماساژ شکم در جهت عقربه‌هاي ساعت که سبب بهبود عملکرد روده‌ها مي‌شود.
مصرف فرآورده‌هاي انجير و مويز به ويژه در افرادي که گرمي مزاج زيادي ندارند و آلو و تمرهندي در افراد داراي مزاج گرم
سوپ تهيه شده از از گوشت تکه تکه شده (ترجيحا سينه مرغ يا بلدرچين) به ميزان 200 گرم، اسفناج خرد شده 200گرم، کدو 3 عدد، برنج نصف ليوان، ماش و جو پوست کنده از هرکدام نصف ليوان و نمک به ميزان لازم. فرد مبتلا با توجه به شدت علايم مي‌تواند در هفته 2 تا چندبار اين سوپ را در برنامه غذايي خود بگنجاند. مصرف سالاد مناسب يک ساعت بعد از غذا توصيه مي‌شود. (بايد توجه شود که رژيم غذايي بهتر است بعد از سه هفته مصرف مجددا ارزيابي توسط متخصص طب سنتي انجام شود)
رعايت ساعت مناسب خواب و بيداري: مناسب‌ترين زمان براي خوابيدن 2 تا 3 ساعت بعد از غروب آفتاب مي‌باشد. خوابيدن در اين زمان عملکرد سيستم دروني بدن را تنظيم مي‌کند.
انجام ورزش متناسب با فرد، ميزان حرکت و فعاليت روده‌ها را افزايش داده و منجر بهبود عملکرد روده‌ها و کاهش يبوست مي‌شود.نکته‌اي که خوانندگان عزيز بايد بدان توجه داشته باشند يبوست شديد و مقاوم به درمان همراه با درد شکمي است. در اين مواقع مراجعه به پزشک قطعي بوده و مي‌بايست از مصرف خودسرانه دارو جدا پرهيز کرد.
خبر: سيما کي‌خاني

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 311735
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings