• 1403/06/28 - 14:04
  • - تعداد بازدید: 42
  • - تعداد بازدید کنندگان: 32
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
به مناسبت روز جهانی آلزایمر معاون آموزشی دانشکده طب ایرانی تشریح کرد:

نقش طب ایرانی در درمان و پیشگیری از آلزایمر

دکتر بهاره سادات یوسف‌ثانی، معاون آموزشی و عضو هیئت علمی دانشکده در مطلبی علمی به موضوع نقش طب ایرانی در درمان و پیشگیری از آلزایمر پرداخت.

338187.mp3 نقش طب ایرانی در درمان و پیشگیری از آلزایمر

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر بهاره سادات یوسف‌ثانی، معاون آموزشی و عضو هیئت علمی دانشکده در مطلبی علمی به موضوع نقش طب ایرانی در درمان و پیشگیری از آلزایمر آورده است:

زوال عقل یک سندرم بالینی به دلیل نقص شناختی گسترش یابنده مغز است. این بیماری موجب اختلال در عملکرد روزانه و کارکردهای اجتماعی و حرفه ای می شود. نقص شناختی شامل اختالل در حافظه و حداقل یکی دیگر از حوزه های شناختی مانند اختلال تکلم(Aphasia)، اختلال حرکتی و گفتاری(Apraxia)، ادراکپریشی(Agnosia) و یـا اختلال در عملکرد فرد است. بیماری آلزایمر شایعترین علـت زوال عقل در سالمندان است، به طوریکه70-60درصد از تمام مـوارد زوال عقل را شامل میشود. رچندتحقیقات نشان داده استکهعوامل زیادی در آلزایمر دخالت دارند، اما تغییرات پاتولوژیک دقیقی که باعث ابتلا به این بیماری میشوند تا حد زیادی ناشناخته باقیمانده است. برخی مطالعات، تغییرات در پلاک های آمیلوئید خارج سلولی را یکی از عوامل ایجاد آلزایمرمی دانند. استرساکسیداتیو، التهاب، دیستروفی سلولهای عصبی ومرگ سیناپس از سایرعلل مرتبط با این بیماری شناخته می شوند.

درطب ایرانی که به طب اخالطی یا طب سینایی نیز معروف است، تشخیص بیماریها براساس سنجش مزاج و شرایط کل بدن و ارگآنهای مختلف انجام میشود. همچنین این طب به عنوان یک سیستم درمانی مکمل، دارای پتانسیلهای درمانی در زمینه یا ختالالت ارگآنهای مختلف ازجمله مغز است. در منابع طب ایرانی به مفهوم ضعف و ناتوانی مغز در انجام کامل عملکردهایش اشاره و توصیه های مختلفی نیز در این زمینه ارائه شده است. براساس مطالعات پیشین، بیماری نسیان در بخش بیماریهای مغزی کتب طب ایرانی، از نظر نشانه ها شباهت زیادی با آنچه امروزه به عنوان آلزایمر شناخته شده است دارد. حکمای طب ایرانی برای پیشگیری و کاهش نشانه های این

بیماری توصیه های بسیاری کرده اند. باتوجه به گسترش استفاده از طب های مکمل از جمله گیاهان دارویی، بسیاری از بیماران به استفاده از این طبها روی آورده اند. همچنین تحقیقات بر روی گیاهان دارویی پرکاربرد و ساخت دارو از آنها در مناطق مختلف دنیا در حال انجام است. در مطالعه ای که در دانشکده طب ایرانی دانشگاه ایران انجام شد، فراوانی گیاهان در فرمولهای دارویی موجود در کتب دارویی طب سنتی برای بیماری نسیان بررسی شدند تا پرکاربردترین آنها برای مطالعات بالینی بیشتر معرفی شوند.

فلفل، دارچین، کندر و زعفران از جمله گیاهانی هستند که در کتب دارویی طب ایرانی در فرمول های دارویی برای درمان نسیان به کار رفت اند. با وجود اینکه فلفل به عنوان دارویی پرکاربرد در درمان آلزایمر در طب ایرانی با بیشترین فراوانی در این مطالعه معرفی شده است اما ذکر این نکته ضروری است که این گیاه در فرمول دارویی و در ترکیب با گیاهان دیگر به کار رفته است که عوارض فلفل را کاهش میدهند و همچنین در برخی موارد اثر آن را بر روی ارگان مورد نظر افزایش میدهند. لذا نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد موضوع ایمنی این داروهاست. برای اثبات دقیق ایمنی همه جانبه آنها خصوصا ترکیب گیاهان با یکدیگر، الزم است مطالعات وسیعتر با متدولوژی علمی و با اصول پزشکی مبتنی بر شواهد انجام گیرد.

  • گروه اخبار : اخبار تندرستی طب ایرانی و مکمل
  • کد خبر : 338187
:
کلیدواژه ها
هدیه محمدی
خبرنگار

هدیه محمدی

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings