توصیه دکتر اختری ،متخصص طب ایرانی در خصوص بارداری و سبک زندگی سالم

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۵/۹ |
به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی؛ بارداری یک روند فیزیولژیک و طبیعی دارد و هر زوجی که قصد بارداری دارند باید برای طی نمودن این دوران به سلامت، اصول حفظ سلامتی را در دوران پیش از باردار شدن جدی بگیرند. به همین منظور با خانم دکتر الهام اختری، پزشک و متخصص طب ایرانی در رابطه با موضوع بارداری و سبک زندگی سالم به گفتگو پرداختیم. در زیر به مشروح تدابیر سبک زندگی سالم در رابطه با دوران پیش از بارداری می‌پردازیم.
از دیدگاه طب سنتی و طب رایج شکل‏‌گیری لقاح ماحصل سلامتی اسپرم و تخمک است بنابراین هر دو جنس جهت حفظ توانمندی باروری خود ملزم به اجرای دستورات حفظ سلامتی می‏‌باشند.
وی توضیح داد: دستورات حفظ سلامتی از دیدگاه طب ایرانی دارای شش بخش عمده است و آنچه در زندگی امروز تا حدود زیادی قابل مدیریت است نحوه‏‌ی خوردن و آشامیدن افراد، ورزش روزانه و خواب است. در واقع امروزه مبحث آب و هوا آن‏چنان پیچیده شده است که به نظر می‏رسد تا حدود زیادی مدیریت آن از دست زوجی که قصد بارداری دارند خارج شده  است.
با نظر به اینکه خواب یکی از اساسی‌‏ترین مباحث برای زوجین جهت حفظ قدرت باروری در سنین جوانی است، این عضو هیأت علمی تصریح کرد: شب بیداری از جمله مشکلاتی است که فرد را دچار ضعف اعضای اصلی، کاهش حافظه، چاقی شکمی، بدی رنگ و رو و ... می‏‌نماید. عادت به بیداری تا نیمه‏‌ی شب و سپس خوابیدن تا نزدیک ظهر دردسرساز می‏‌شود و افراد را در درازمدت از دایره صحت خارج می‏کند. توصیه اکید به خانواده‏‌ها رعایت خواب خوب در ساعت مناسب در سال‏‌های کودکی و نوجوانی و جوانی است.
ایشان در ادامه با بیان بایدها و نبایدهایی درباره عادات غذایی و مضرات افزایش وزن بیان کرد: خوردن از لذت‏‌های زندگی است و موجب ادامه‌‏ی حیات است. بدن آدمی هر لحظه در حال تغییر است و نیازمند به مواد غذایی؛ ولی نوع ماده‏‌ی غذایی دریافتی، سبک خوردن و سبک نوشیدن آن‏چنان با ادامه‏‌ی سلامتی افراد گره خورده است که از جمله مهم‏ترین ارکان حفظ سلامتی نحوه‌‏ی خوردن و آشامیدن است. در طب سنتی در هم خوردن و روی هم خوردن بسیار نهی شده است و از عوامل مهم ضعف اعضای اصلی بدن برشمرده شده است. ساده‌‏ترین و مشخص‌‏ترین عارضه‏‌ی این نوع خوردن چاقی است! و چاقی از عوامل شایع ضعف اسپرم و تخمک در زوج است. زوج چاق در معرض ناباروری هستند و چاقی ارتباط تنگاتنگی با افزایش شیوع ناباروری دارد.
وی با اشاره به زوجی که در سال اول ازدواج چند کیلویی وزن اضافه می‏‌کنند و این روند ادامه پیدا میکند، بیان کرد؛ باید نسبت به عوارض این افزایش وزن هوشیار بود. بیمارانی که به درمانگاه طب سنتی با شکایت ناباروری مراجعه می‏‌کنند و مثلا عنوان می‏‌شود که 10 سال، 3 سال، 7 سال است در حال درمان هستند و اضافه وزن قابل توجهی نیز دارند؛ اولین موردی که به ذهن پزشک می‏‌رسد این جمله است که در این سال‏ها چرا برای اضافه وزن خود کاری نکرده‌‏ای!
وی رکن دیگر حفظ قدرت باروری را ورزش عنوان کرده و تصریح کرد: زوجی که پرخوری نمی‏‌کنند، در ساعات مشخصی از روز و هفته به پیاده‌‏روی، بازی‏‌های دو نفره یا چند نفره مثل بدمینتون و والیبال می‏‌پردازند و کوه‏پیمایی می‌‏کنند از گزند آفات باروری در امان خواهند بود.
دکتر اختری در پایان توضیحات خود با تاکید بر اهمیت طب پیشگیری عنوان کرد: حواس‏مان باشد که اصول حفظ سلامتی از نگاه طب سنتی ایرانی همین چیزهایی است که هر لحظه با آن‏ها سروکار داریم و آنچنان به ما نزدیک هستند و در تار و پود زندگی ما سرشته شده‏‌اند که یادمان می‏‌رود و غافل می‌مانیم که تاثیر این موارد در طب پیشگیری آن چنان ارزشمند است که در دفتر کار هیچ پزشکی و در قفسه‏‌های هیچ داروخانه‏‌ای پیدایشان نخواهیم کرد.
ایشان با بیان اینکه حواس‏مان به دستورات سبک زندگی سالم باشد که در کاهش شیوع ناباروری بسیار موثرند، توضیحات خود را به پایان رساند.
 خبر: سیما کی‌خانی

دفعات مشاهده: 177 بار   |   دفعات چاپ: 9 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر